fredag 30 april 2010

Kolmårdsbiken

Jo jag har bestämt mig till 99%, det blir start i morgon. Känner mig helt frisk nu och ska snart lassa in en överdådig portion pasta. Dricker även en kolhydratsdryck med långsamma kolhydrater för att fylla på förråden.
Jag känner i benen att jag kommer vara snabb, men antagligen inte så uthållig. Smart att låta mina konkurrenter veta det. Men de vet också att jag är envis och inte kommer släppa någon förrän jag gråter av smärta.

Valborg idag. Regn och lite småkyligt, men varmt inom-bords/hus. Önskar er en trevlig kväll och lek inte med elden!

Läget?

Jodå, känns bättre idag efter mitt träningspass igår, så än så länge fungerar det att stressa bort sjukdomen. Snart dags att sticka ut igen och testa på lite korta intervaller. Bestämmer ikväll om jag kör i morgon eller inte. Eller så väntar jag ändå till i morgon på morgonen. Eller ända tills efter uppvärmningen... Jag vill ju köra.

torsdag 29 april 2010

Forcerad tillfriskning

Jag har inte tid att vara sjuk. Därför körde jag ett pass idag trots halsont (Obs! Testa inte detta hemma!) Ibland som elitidrottare kan man testa att forcera bort sjukdomen genom att typ svettas ut den. Absolut inget som jag rekommenderar till någon, men elitidrott är farligt nära idioti för det mesta.
Hursom så fick det bli ett varv på Öxnehagamilen med Izor. Pulsen var lite väl hög men benen kändes pigga och fina. Om jag nu inte blir sämre under kvällen och kan köra i Kolmården på lördag så får ni andra allt passa er. De första 20 km i alla fall... Sedan kommer jag nog få köra på vilja resten av loppet.

Eftersom jag lämnade min kamera i Tysklandet får ni en bild från premiären av Tyska cupen. Foto: Sportograf

Förövrigt ska ni lyssna på denna låt: Vampire Weekend - Giving up the gun ...och hör sen!

onsdag 28 april 2010

Team Presentation Marco Schätzing

This time Marco is up for the team presentation. The funny guy in the team. A lot of energy and always ready for a practical joke. But also dead serious when it comes to racing.

Name: Marco Schätzing

Date of birth:11.12.1984

Nationality: GER

Girl/boyfriend: Claudia (was my nurse in the Hospital when i was injured after a bike crash ) Carpe diem!

Favorite food: Rump Steak

Favorite drink: Strawberry Milk Shake

Favorite movie: I don’t have a TV i my appartment

Favorite music: Alexander Markus (Electro Volklore)

If I wasent a bike rider I would work with: ...-out a break at an optical store (usual work)

My strength as a bike rider is: Sprint

When Im not riding my bike I like to do: hiking, other sportive things in nature, meet with friends

Countries I have visited: western and southern European Countries, America and SWEDEN

A country I would like to visit and why: New Zealand, because I heard it is beautiful

A stupid thing that I have done:crashed the car of my parents in age of 8 years!!!

A smart thing that I have done: started crying afterwards

A romantic thing that I have done: a picknick on top of a mountain at sunset

Three things I would take with me to a lonely island (except the bike): Haribo, Sunglasses and Sun protection

Three words that describes me: han heter Marco

A part of my body that Im extra satisfied with: my mustache

Finally my favourite quote: Alter Schwede!?

Imgenbroich - Jönköping

Igår kom jag tillbaka till mitt kära Jönköping där jag kommer att vara i knappt 2 veckor. Resan gick inte helt smärtfritt då jag fastnade på bild 2 gånger, glömde mitt pass och då självklart hamnade i passkontroll samt att jag fick bilen genomsökt vid Danska gränsen.

Men som sagt, nu är jag hemma igen, vilket är huvudsaken. Tyvärr har jag fått ont i halsen vilket är ett skit. Dricka mycket och käka vitlök står på dagens schema.

Bild från Sundern-Hagen. Långloppet jag körde i helgen. Foto: Sportograf

tisdag 27 april 2010

Minimumma hos Micke


Vi är så husliga och nyttiga att vi skippade pizzan och bakade scones istället. Vuxenpoäng!

Öresund


Svenskare än så här blir det inte just nu.

Stora Bält


Inte långt kvar till svensk asfalt.

måndag 26 april 2010

Sundern-Hagen Race Report

This weekend I raced in Sundern-Hagen. 55 km and 1200 hm, and almost only gravelroads. I rode in front with a group of 5 riders in the beginning of the race. After only 10 km a rider stretched his legs and got a gap that consistently grew. So after a couple of km I decided to join him. We two rode together for like 10 min before he had a flat. That left me alone after only 15 km. Two things to do, either wait for the group to join me or give it everything and try to hold them of. Ofcourse I chose the second alternative.
I managed to hold them behind me and could cross the finish line as winner. A good feeling. A big thanks to René that helped me and Günter with bottles, extra wheels, bike wash and more. Günter did a good race and ended up 4th in Senior 2.

Today I'm travelling to Sweden for approx a week before it's time for my first race in Turkey. But before that I'll do a marathon in Sweden.

söndag 25 april 2010

Många tävlingar

Börjar med världscupen i mountainbike i Engelska Dalby Forrest. Nino Schurter spurtslog Julien Absalon och jag missade precis spurtrakan då årets skämt på internet, Freecaster, inte ville fungera mer än 10 sek i taget. Jag tror att Emil Lindgren kom 21:a och Matthias Wengelin 104:a. Men för kompletta resultat kolla in Jonas blogg, han söker med kirurgisk precision igenom hela nätet och har koll på sånt.

Den andra tävlingen som ägt rum idag var premiären av Sverigecupen i Mjölby. Tobias Ludvigsson vann före Mikael Salomonsson och Alexander Blomqvist. Min gamle träningspolare Stefan Carlsson kom 4:a, mycket bra kört! I övrigt gäller även här att kolla på Jonas blogg om ni vill ha mer info.

Den sista tävlingen var landsvägsklassikern Liege-Bastiogne-Liege. Där vann den före detta dopingavstängde Alexander Vinokorouv. Tyvärr.

Jag själv har packat inför mitt Sverigebesök då jag börjar resan hem i morgon. Har även varit i Aachen och ätit gott med Beni och hans flickvän Gesa. Avslutade det hela med en gigantisk glass. Självklart satt vi ute i det fina vädret och åt våra alldeles för stora glassar.

lördag 24 april 2010

Marathon Sundern-Hagen

Ett lopp som slutade på bästa sätt men inte på det sättet jag hade tänkt mig. Jag hade tänkt att åka med klungan i ca 30-40 km och sen försöka skapa en lucka som förhoppningsvis skulle hålla in i mål på det 55 km långa loppet.
Livet blir ju dock aldrig som man tänkte sig. Efter bara 10 km attackerade en åkare och jag vågade inte låta han få en för stor lucka. Så jag stack också ifrån 4-mannagruppen jag låg i. Men efter bara några kilometer punkterade mitt utbrytarkollega. Jag stod nu i valet att släppa av på takten och vänta in de andra, eller ge allt och försöka hålla min lucka. Sånt kan vara farligt då de andra bakom kan hjälpas åt med farthållningen och därmed komma ifatt och då kan ens egna krafter vara slut.

Jag satsade allt och försökte åka som Cancellara på Paris - Roubaix. Snygg och snabbt. Jag hade en lucka, men den var så pass liten att jag ibland kunde se mina förföljare. Ganska mentalt krävande att åka så i 40 km. Och på dessa 40 km var det bara 500 m stigar. Helt ärligt. Annars bara grusvägar.
Men det höll hela vägen och jag kunde korsa mållinjen som nummer 1! Nu är jag väl medveten om att de flesta bra åkare är i England och kör världscup. Men huvudsaken för mig var att känna att benen fungerade som de ska. Vilket de gjorde.

Bilden ljuger. Jag var inte alls så avslappnad innan start. Hade faktiskt en puls på 130. Innan vi ens rört oss ur fläcken.

Eftersnacket har redan börjat. Teamets Old Boy (han till höger alltså) säger en massa på tyska. Sammanfattat; Just nu är jag för trött för att vara nöjd med mitt lopp, men om 15 min så... Günter Reitz heter han, och han blev 4:a i Senior 2, alltså H40.

Jag vann bland annat en gigantisk öl. Tur att jag hade Günter och René med mig. Hade jag själv druckit upp allt efter 2h tävling hade jag inte suttit och skrivit detta inlägg nu... Förresten, bara i Tyskland man vinner 1,5 liter öl.

fredag 23 april 2010

Rädda Vista Mountain!

Hemska nyheter har nått mig. Sveriges äldsta mountainbiketävling Vista Mountain hotar att bli inställd. IK Hakarpspojkarna kommer inte längre vara arrangör utan planerar istället att köra en tävling samma helg som Hallby IF har sitt race.
Så nu måste Vista räddas. Ingen annan klubb som känner sig manad att ta han om arrangemanget? Är ju en av de roligaste tävlingarna som finns och en bit svensk mountainbikekultur.
Visserligen har min bror lovat att komma och festa även om själva tävlingen inte körs. Men det blir ju inte riktigt samma sak.

För att återgå till nuet sitter jag i soffan med benen högt och ser på MTV som visar en konsert med Depeche Mode. Sweet stuff!
Imorgon blir det 55 km långlopp. Sedan är det i stort sett dags för mitt Sverigebesök. Hinner dock inte hem till Mjölbybiken. Där jag förövrigt har tippat Fredrik Edin, Cykloteket Racing Team, som vinnare.

torsdag 22 april 2010

Formtoppning?

Inför förra helgens Bundesliga körde jag följande upplägg:

Onsdag: Distans
Torsdag: Vila
Fredag, FM: Korta intervaller, EM: Rullpass
Lördag: Banbesiktning med lite pulsökningar
Söndag: Tävling

Benen kändes tyvärr piggast på lördagen och inte dagen efter då de borde varit som snabbast. Så till lördagens tävling blir det alltså:

Onsdag: Distans
Torsdag: Vila
Fredag, FM: Korta intervaller, EM: Rullpass
Lördag: Tävling

Om detta inte funkar får jag väl skylla på cykeln istället. Slipper jag inse att det är fel på mig.

Puls- och höjdkurvan från tävlingen i Münsingen. Alldeles för låg puls i början av tävlingen. Men som sagt, får se om det funkar bättre på lördag då jag ändrat lite i förberedelserna.

Nya Hestrahandskar

Nu har teamet fått sin leverans av de nya tunna, lätta, snygga och snabba cross country-handskarna. Grym känsla och passform! En ovanligt bra detalj är att pek- och långfingret fått en extra tygbit på fingerspetsen så att man inte ska slinta på bromshandtaget. Ventilationen är också i toppklass då överdelen av handsken bara består av ett tunt tyglager som släpper igenom vinden. Racingkänsla helt enkelt.

onsdag 21 april 2010

Pannkakslunch

Till Team Kalas: Nej, det är inte fläskpannkaka.

Slash - Ghost

Slash, som var gitarrist i Guns'n Roses har släppt ett eget album. Originellt nog döpte han det till Slash kort och gott. Matthias köpte detta album och vi har lyssnat in oss lite på det, än så länge är detta min favoritlåt.

Slash feat. Ian Astbury - Ghost

tisdag 20 april 2010

Ändrade planer

Nu vet jag vad som händer framöver. Men det har varit många turer hit och dit. Om en vecka är jag i Sverige igen. Där kommer jag vara nästan 2 veckor innan jag är i Turkiet några dagar för ett race där. Därifrån flyger jag direkt till Tyskland igen för lite bundesliga och världscup. Så nu vet ni också vad som händer i mitt liv ett tag framöver. Och om ni glömmer bort efter ett tag kan ni kolla under rubriken Calender, där finns mitt uppdaterade tävlingsprogram.

English Race Report

Last weekend it was the first round of the German cup in Münsingen. This was the first big race for the xc-crew in the team.

On Saturday Matthias and Marco participated in the sprint race. They both did a good race. Matthias finished 9th and Marco 6th. Good job fellas!

The next day it was time for the xc races. Matthias was first out and started at 10 am with the other U23-riders. He did a good race but lost some places in the last lap and ended up at 13th position. I'm sure that he soon will find his form and therefore be able to fight in the top again.

Me and Marco started at 2 pm together with approx 90 other riders. In opposite to Marco's great start I did as usual, and was far behind after the first lap. But I managed to motivate myself and fought hard to make up some lost ground. After the first lap I was down at 57th position, but when I crossed the finish line I did it as 29th. Marco lost some of his speed at the last two laps and finished 32th.

Now I'm back in Imgenbroich and have just finished a training session. Weather is as usual here in Eifel, cloudy and cold. But according to yr.no warmer and sunnier weather is coming.

In other news, I have now updated my calender. Had to do some changes because of my lack of UCI-points.
This weekend I'll do a marathon in Sundern-Hagen. Hoping that I can be a little faster in the start or otherwise I'll have to pass approx 1300 riders and that is a bit to heavy even for me...

måndag 19 april 2010

Rapport Münsingen

Nu är jag och Matthias tillbaka i Imgenbroich efter 6 långa timmar i teambussen. Kom hit ca kl 12 inatt. Är lite seg men hoppas kunna bota det med en kopp kaffe. Matthias har köpt Tysklands största bakelse som han slåss med just nu. Det lutar åt att bakelsen vinner slaget.

Teambussen är nu kittad med flames och heta namn. Har spenderat många timmar i den under helgen. Flera av dem sovandes.

Vår tältplats på expo area. Ett område som ligger i anslutning till tävlingscentrum där åskådarna får gå runt och titta på de olika teamen och prata med åkarna. Här har vi precis kommit fram och ska fixa iordning inför helgen.

Lite cykelmek hör till om man är mekaniker för ett cykellag. Nu är detta visserligen våran teamchef Arnd von Jagow men han kan inte heller hålla sig borta från cyklarna någon längre tid.

Själva tävlingen gick sammanfattningsvis bra för mig. Men hade egentligen aldrig några toppenben. Starten var kass, ingen kraft alls. Men hade bestämt mig för att verkligen ge allt oavsett känslan i benen. Så var bara att vrida på fullt och samtidigt försöka åka så avslappnat som möjligt.
Var nere på 57:e plats innan jag långsamt började plocka. Men fick slita ont hela tiden. Kom ifatt min teamkollega Marco på utgången av näst sista varvet. Han hängde på mig i några 100 meter men sen släppte han.

I mål var jag 29:a och heeelt färdig. Fick lägga mig i fosterställning på gräset ett tag innan jag var kontaktbar. Men alla ni som idrottar vet ju att det ändå på något sätt är en skön känsla att ha tagit ut sig maximalt.

Marco kom 32:a efter att ha varit uppe och nosat på 20:e plats innan han tappade lite fart.

Inte mina blommor men min cykel. Den skötte sig bra i helgen. Jag hoppas få lite mer fart i benen nu, för då kan det blir riktigt bra framöver

söndag 18 april 2010

Premiär tyska cupen


Benen var inte med mig så fick verkligen tömma mitt mentala konto. 29a av ca 90 är godkänt, inte mer. Längre rapport i morgon.

lördag 17 april 2010

Spätzli-laddning

Benen i högläge. Magen full med spätzli. Cykeln i topptrim. Nu är det bara att invänta morgonens race som startar 14:00. Matthias kör sitt lopp kl 10:15. Han rejsade även sprint idag. Körde snyggt och snabbt men hade lite otur och kom inte med till final, utan fick nöja sig med 9:e plats. Vår tredje xc-cyklist Marco körde även han bra och kom till final. Där hade han däremot otur och slutade på 6:e plats. Vilket är bra gjort!

Vidare har vi träffat Nilsson och Darvell från Team Kalas som numera har insett vad de betyder för varandra och därmed bytt namn på sitt team.

Nu ska jag fokusera vidare på att åka fort i morgon! Bis dann!

fredag 16 april 2010

Jag är utvald


Numera måste jag rapportera till Riksidrottsförbundet och antidopingbyrån var jag befinner mig under året. Allt för att förhindra doping. Tur att man som cyklist har ett schema som sträcker sig långt fram. Frågan är vad som händer om det som nu blir inställda flyg på grund av vulkanutbrott. Kan man skylla på det om man inte är där man borde tro?

Dagen idag har till stor del spenderats i teambussen på väg till Münsingen. Vid framkomst blev det ett kort rullpass på cykeln för att köra ur benen. Sedan till hotellet, middag och nu lite slapp på rummet.
Imorgon ska vi kolla banan och Wengelin har sin sprint! Schlaft gut!

Lättning med Ti och Al


Nu har jag fått ditt alla de rätta skruvarna på cykeln. Stål är utbytt mot titan och aluminium. Sparar gram det. Jag kan förstå att ni som inte tävlar i cykel har svårt att fatta varför man byter ut skruvarna på sin cykel. Men i slutändan räknas alla sparade gram. Gunde Svan filade på sina stålspetsar på sina skidstavar så att han skulle spara nåt gram där. Han räknade ut att han sparade kraft på detta sätt då han under en tävling lyfte stavarna väldigt många gånger. Man måste alltid tänka hur man ska göra allt optimalt.

I helgen hoppas jag mina ben är optimala för nu är det dags för premiären av den tyska cupen. Idag åker vi till Münsingen som ligger söder om Stuttgart. Jag tar med det mobila bredbandet så ska jag ge er rapporter under helgen. Först ut är Matthias sprint på lördagen.

torsdag 15 april 2010

Bilder på cyklar

Var förbi Firebike-butiken idag för att göra en koll av cykeln innan helgens race. Dra åt skruvar, olja in rörliga delar, byta till nya däck vid behov, ställa in växlar, justera bromsar, m.m. Innan vi drog hemåt igen hann jag med att ta några kort på ett par überfina hojar som stod och skräpade.




Jag fiskade också upp lite skräp från sopkorgen. Men färgerna matchade min cykel dåligt så jag slängde tillbaka allt igen. Dock behöll jag det rosa styrlagret, känner en som nog kan tänkas vilja ha det...

onsdag 14 april 2010

Mezig kväll

Var precis och åt i Aachen med Beni och Matthias. En restaurang som inte såg mycket ut för världen. Utifrån såg den ut som en rökskadad engelsk pub och inne som en polsk skolmatsal. Men om man gick igenom hela bygget kom man till deras uteservering där körsbärsträden blommade och solen sken. Till detta sceneri beställde jag en meze-tallrik. Underbart gott!
Så till alla er som förhoppningsvis tänkt besöka mig, jag kommer ta med er till denna restaurang! Ville bara säga det.

Historiska historier

Idag blir det inslag av historiska kunskaper från andra världskriget i bloggen.

Beni och jag hade bestämt att vi skulle hoja mtb idag. Vi körde mot Aachen och hittade flera fina och snabba stigar. Var hur kul som helst att köra fullt ställ utför och ligga lite på gränsen. Kände av benen i slutet av passet att jag tränat hårt några dagar nu. Men solen sken på oss så körde på solenergi i slutskedet.

På hemvägen passerade vi Westwall. Ett pansarvagnshinder i betong som Hitler lät bygga för att hindra de allierade från att invadera Tyskland. Tyvärr fungerade den inte som planerat då de allierade sprängde den eller skyfflade upp jord där de ville passera.

Både de allierades pansarvagnar och min Team Edition Drössiger tog sig utan problem förbi tyskarnas betonghinder.

tisdag 13 april 2010

Strul med det världsomspännande nätverket

Internet funkar inget vidare ikväll. MSN luras, Facebook trilskas och Spotify kan jag helt glömma. Tur att det snart är sovdags så jag inte behöver reta upp mig alltför mycket.

Förutom att bli trött på internet har jag blivit trött på cykeln. Men på ett mycket bättre sätt. Körde med Wengelin i förmiddags på Einruhr-banan. 2 varv full gas. Gick bra och hade fina ben.

På eftermiddagen körde jag sprintintervaller med René vid Venn i Belgien. Gick ännu bättre och benen var ännu piggare. Ett bra tecken. Borde se till att åka riktigt fort i helgen när den tyska cupen drar igång söder om Stuttgart. Stor tävling där hela vårt UCI-team står på startlinjen. Viel spass!

Nu sova innan internet driver mig från vettet...

Team Presentation Sascha Heinke

This time it's the endurance man from the team that you can read about.



Name: Sascha Heinke


Date of birth: 28.11.1985

Nationality: German

Girl/boyfriend: Yes, my girlfriend Susann

Favorite food: Eierkuchen (Egg cake)

Favorite drink: Spezi (Cola and Fanta)

Favorite movie: SAW I

Favorite music: Fantastischen 4, 80s

If I wasen´t a bike rider I would work with: Cars

My strength as a bike rider is: Endurance, good I all weather
conditions, teamspirit, motivation

When I’m not riding my bike I like to do: Meet friends, eat good

Countries I have visited: Italy, Spain, Holland, England, Belgium,
Poland, Czech Republic,Hungary, Switzerland, Austria, France

A country I would like to visit and why: Canada, because of the
landscape

A stupid thing that I have done: Once I parked my car at the
disability parking space

A smart thing that I have done: The first to help in a train accident


A romantic thing that I have done: Ask my girlfriend…

Three things I would take with me to a lonely island
(except the bike):
Girlfriend, playstation and a massage chair

Three words that describes me: Reliably, funny, endurance-oriented

A part of my body that I’m extra satisfied with: My right thumb

Finally my favourite quote: "Stark zu sein bedeutet nicht,
nicht zu weinen!
Sondern wieder auf zu stehen und weiter zu gehen!"
(To be strong does not mean not to cry, but to get back and go further)


Sascha is the current world- and europeanchampion i 24h mountainbike racing. His goals this year are to do good att the marathon tours, for example Trans Germany and Trans Schwarzwald. A good guy that knows what he wants and most probably will get there.

måndag 12 april 2010

Uno

I helgen var vi förbi René och Farina för att laga mat och förnedra dem i Uno. Tyvärr blev det vi svenskar som åkte på däng. Jag ledde länge men tillslut slog min vanliga spel-otur in. Nåja, jag har förhoppningsvis tur i kärlek istället.

Trots att jag skötte poängräkningen kom jag typ sist. Kanske var för att Matthias övervakade mig.

Madde, Paul, Emmi och Farina. Om ni undrar så är det inte starköl vi dricker, utan den i Sverige väldigt sällsynta drycken radler.

Matthias visade också att vi svenskar behärskar fotboll. I alla fall om vi får spela mot 7-åringar.

Avslutningsvis en bild från gårdagens monsterträning ute vid Einruhr-banan. Var helt förstörd i benen hela gårdagen, men idag känns det bättre. Ska snart testa dem på cykeln. Men vore trevligt om dimman lättade lite.

söndag 11 april 2010

Helt ärligt...

...var jag inte alls sugen på träning i morse när jag vaknade. 2 h träningstävling med Wengelin stod på schemat och temperaturen ute visade på 2 ynka plusgrader. Dimman låg tät och jag befarade nästan ett angrepp från de allierade då vädret såg dystert ut för Tyskland.
Men man får skita i detaljer som väder och trötta ben i vissa lägen. På med många lager kläder och sedan iväg till Einruhr där vi skulle köra deras tävlingsbana, något modifierad, med fler höjdmeter än vad som är hälsosamt. Närmare bestämt 245 hm/varv, och varvet mäter ca 6 km.

Eftersom vi är proffsiga proffs hade vi med oss 3 st langare. Visserligen räckte 2 av dem knappt upp till mitt styre. Men i alla fall.

Starten gick och mina ben stod kvar. Väldigt tungt första varv där jag mest försökte hitta något flyt i min åkning. När jag kört nästan ett varv började det släppa och jag kom ikapp Wengelin en bit in på andra varvet. Efter det kunde jag trycka på rätt bra och hade bra flyt både uppför och utför.

6 varv och 2 h senare var jag helt färdig, men nöjd. Jag hade kört på bra samt inte minst genomfört passet i de förutsättningar som var. Jag vet att vädret i Sverige varit tokfint idag (typ alla på Facebook har det som status), så hoppas ni skänker en tanke åt mig som fick köra nedvarvningen i snöfall.

Jag fick också husbacken som sista utmaning innan jag var hemma. Efter 3,5 h var den ganska förödande att ta sig uppför kan jag säga. Fick häva stora mängder kaffe till Paris-Roubaix så jag inte skulle tvärsomna.

lördag 10 april 2010

Einruhr Mauer

När Dave och Magnus var här körde vi en gammal tävlingsbana i en by som heter Einruhr. På den banan finns det en mycket brant backe som kallas Einruhr Mauer (Muren i Einruhr). Den är inte helt enkel att cykla uppför kan jag säga. Därför lovade jag Dave ett blogginlägg om han skulle klara den.

Redan på andra försöket tog han sig upp och kunde konstatera att pulsen hoppat upp till 197 slag. Bra kämpat!

Så här ser det ut de sista 50 metrarna i Mauer (inte att förväxlas med Muur som Flandern runt går i).

Som kvällsaktivitet ska jag, Matthias och Madeleine till Farina och René för att laga mat och öva på Matthias tyska. Vad händer i Sverige ikväll? Vad är det för teveprogram som går nu? Vad missar jag? Vad slipper jag?
Jag vet att jag missade Hardcore Superstar som spelade i Huskvarna Folkets Park igår. Men jag har sett att The Prodigy spelar i Düsseldorf i slutet av maj. Det kanske kan vara något?

fredag 9 april 2010

Husbacken

Utanför vår ytterdörr börjar en backe som är 2 km lång med en maxlutning på 15%. Den är en favorit. Utom när man kommer hem från ett distanspass och måste åka uppför den för att ta sig hem.
Igår körde jag ett styrketräningspass i vår husbacke.

Ett kort pass på 1h, men efter att jag kört korta intervaller på förmiddagen så räckte det gott och väl. Benen funkade ganska bra men idag på rullpasset var jag gaaanska kokt.

Nu är Matthias flickvän Madde här och Matthias har intagit köket för att fixa köttfärssås åt oss. Jag har som vissa av er gissat ställt en flaska vanilla coke på kylning. Det är ju ändå fredagkväll!

Fredagsmusik

På fredagar mår man ofta lite bättre än vanligt. Så tänkte tipsa om denna låt som visserligen är långt från min vanliga stil, men ändå blir jag glad av att höra den. Trallvänlig typ.

När jag sökte efter klippet på Youtube insåg jag till min fasa att det ju för bövelen är Tysklands bidrag till Eurovisionsschlagerfestivalen. Jag som är en uttalad militant schlagermotståndare. Illa det här. Förövrigt ser Lena ut som Amy Diamonds marginellt äldre syster.

torsdag 8 april 2010

Team presentation Birgit Söllner

I have done a small presentation of each and everyone in my team, so from now on you'll be able to read about the crazy people that I work with. Starting with the only girl in the team.


Quick questions:

Name: Birgit Söllner

Date of birth: 27.08.1973

Nationality: German

Girl/boyfriend: Stefan

Favorite food: Food from Italy

Favorite drink: None

Favorite movie: None

Favorite music: Everything except techno/hip hop

If I wasen´t a bike rider I would work with: No idea, haven’t thought about that

My strength as a bike rider is: Mountains

When I’m not riding my bike I like to do: No time left when I have worked, trained and raced

Countries I have visited: Almost he whole of Europe and the US

A country I would like to visit and why: I would like to travel around the world because of all the intresting cities

A stupid thing that I have done: Hopefully not so many things so far

A smart thing that I have done: That’s up to others to tell

A romantic thing that I have done: Privat :)

Three things I would take with me to a lonely island (except the bike): My boyfriend, a good and thick book and Espresso

Three words that describes me: Never give up

A part of my body that I’m extra satisfied with: I like every part

Finally my favourite quote: Aus allem immer das Beste machen (Always make the best of the situation)

Birgit has a background as a roadcyclist. She have for example finished 7th in the ladies Tour the France. Now she's riding marathons for the team. She took a lot of victories last year and will most probably do even better this year when she have more experience from mountainbike competitions.

onsdag 7 april 2010

Flandern runt i bilder

Lovade ju er bilder från Flandern runt när jag fått ordning på mitt internet. Nu är ju jag ingen vidare fotograf och dessutom ville jag koncentrera mig på loppet och inte min kamera, men några bilder kan jag allt bjuda på.

Dagen började med att Dave stekte pannkakor till frukost. Canadian style. En utmärkt start på en spännande dag.

Framme i Muur. Det var här till höger vi stod när vi senare fick bevittna det avgörande rycket.

I bakgrunden Kappelmuur. Toppen på backen. Än så länge har inte belgarna vaknat och därmed fritt fram att välja en bra plats.

Senare under dagen var det så här mycket cykelfans på den lilla kullen. Här har jag precis ätit en belgisk hamburgare och klockslaget för elitens passering närmar sig.

Ingen bild på Cancellaras avgörande ryck. Då njöt jag bara av ögonblicket. Här lite längre ner i fältet, har tyvärr inte koll på vilka cyklisterna är, men titta på deras ansiktsuttryck. Det är smärtsamt i Muur.

Bild från idag. Efter att vi gasat i 2 h i skogen blev vi otroligt husliga med tvätt av både kläder och cyklar.

Imorgon väntar korta intervaller samt styrketräning.

Tätare rapporter...

...och framförallt mera bilder! För nu har sista hälften av svenskarna i Team Firebike-Drössiger skaffat internet.
När Dave var här var självklart den kanadensiska flaggan hissad. Manni som är vår hyresvärd är även en fanatisk flaggsamlare och saknade inte Kanadas fana. Dave blev självklart hedrad och började helt spontant att sjunga den kanadensiska nationalsången.

tisdag 6 april 2010

Och solen skiner

Till slut har solen kommit till Tyskland. Benen är fortfarande tunga sedan gårdagen men det blir lättare när man slipper frysa på cykeln.
Jag och Matthias körde en kortare runda med Beni och René. Ett par fina stigar och skitsnack i solen. I övrigt har benen varit i högläge under dagen. Viktigt för återhämtningen.

Har hört att Kattegatstouren bytt datum och nu är det tydligen 2-dagars i skåne som gäller. Ska bli intressant att se vilka nya namn man kan se högt upp i resultatlistorna i Sverige. Jag är rätt säker på att Tobias Ludvigsson kommer vara farligt snabb, om han nu ska köra någon mtb i år. Förresten, någon junior som vill köra för IKHP? Vi saknar nämligen en åkare i vårt stafettlag till SM...

måndag 5 april 2010

Gipsade ben

Jag kan ta ganska mycket motgang innan jag deppar ihop, men efter dagens skitprestation kommer jag behöva deppa ett tag innan jag kan ta tag i mitt liv igen. Finns inga ursäkter förutom att jag var kass. Nu har jag tröstätit en kebabtallrik sa hoppas humöret vänder snart.

Matthias körde i ett lagom tempo men konstaterade att han har en bit kvar till toppformen. Även Asa Erlandsson var pa plats och sladdade in pa en 6:e plats i dam elit. Detta var hon inte helt nöjd med men tror att fröken Erlandsson trivs bättre när det är lite mera höjdmeter än 15 st per varv.

Imorgon ska det hojas med Beni och Matthias. Hoppas jag orkar.

söndag 4 april 2010

Vi var där!

Vi stod på rätt ställe och vid rätt tidpunkt. Vi såg när Fabian Cancellara satte in det avgörande rycket mot Belgiens stolthet Tom Boonen. Unglaublich! Spitze!

Vi placerade oss i det brantaste partiet av Muur och väntade tålmodigt. När vi hörde helikoptrarna, förövrigt 3 st, så reste sig håret på armarna. Atmosfären kokade. Tusentals åskådare började ana cyklisterna och bara sådär helt plötsligt var jublet öronbedövande. Boonen och Cancellara hade gått loss från klungan och körde nu förbi oss på bara någon meters avstånd. Så vackert.
Bilder kommer, men som ni vid det här laget vet så har jag ännu inget internet värt namnet. Men på tisdag!

I morgon ska jag själv tävla i Holland. Blir nog inga helikoptrar som följer oss men förhoppningsvis en hel del åskådare på plats.

På plats


Nu står vi mitt i den legendariska backen Muur och väntar på cyklisterna i en av världens största cykeltävlingar. Upplevelse för livet.

lördag 3 april 2010

Träningsläger?

Delar av Jönköpings CK är ju som bekant på besök (Magnus och Dave). Vi har kört i skogen på fina stigar varje dag sen de kom hit. Blött och skitigt men ack så kul att få åka brett och sladda lite.

Idag körde vi mestadels utmed floden Ruhr samt även igenom den otroligt vackra staden Monschau. När vi senare duschat och ätit lunch drog vi ner dit igen för en fika. Fikan bestod av crepes med nutella. Mumma!

Imorgon drar vi mot Muur van Geraardsbergen för att titta på Flandern Runt. Wiihoo så kul det kommer bli!

Mitt egna internet ska komma på tisdag. Jag hoppas verkligen det för då kan jag börja uppdatera bloggen mera kontinuerligt. Blir så hoppigt med mobilbloggande ibland och snyltbloggande ibland. Hoppas alltså på tysk saklighet på tisdag.

Monschau


Fika i den pittoreska byn Monschau. Magnus o Matthias lyxar till det med zucker waffeln också. Vi njuter.