lördag 22 maj 2010

Aldrig Ensam

Idag har jag och Wengelin testat världscupbanan här i Offenburg. Även René var med. Han hade fått en "team"-nummerlapp då man måste ha det för att få köra här. Det var cyklister överallt då alla vill testa banan innan själva tävlingen, så ensam är man aldrig i skogarna. Är även lite publik som bara vill se oss träna i de värsta utförsbackarna.

Kändes hyfsat i benen och tekniken satt där den skulle. Körde 2 varv och lyckades hålla mig på hjulen hela tiden. Dock var det en stackare som voltat utför Wolf's Drop så där fick vi inte köra ned första varvet då ambulansen var tvungen att komma in.

René hann inte riktigt med i vårt tempo så vi mötte upp honom vid expo area där vi har team-tältet. Det första han sa var "Ich bin kein mountainbiker" (jag är ingen mountainbike-åkare). Han hade samlat allt mod han kunde uppbåda för att åka nerför "dual speed" som är den första svårigheten på banan. Dock räknade han inte med att det skulle komma ca 5 svårigheter till som bara blir värre och värre. Lägg därtill att det var lerigt och halt på banan.
"Jag hade aldrig trott att det kunde vara så här brant utför" fortsatte han och då har René ändå tävlat i mountainbike sen han varit typ 15 år och spöat de flesta amatörer när det gäller teknik.

All heder åt René att han vågade sig på att ens ge sig ut på denna bana!

Vad som gäller i morgon för Team Firebike Drössiger:
Frukost ca 8:30
Fixar sportdryck, lägger fram tävlingskläder, planerar langningen, osv.
Slappar på hotellrummet någon timme.
Åker till tävlingsområdet ca 12:00
Kollar läget med däcksval, lerigt eller torrt? Eller mittemellan?
Börjar uppvärmningen ca 13:15
Start 14:30
Målgång 16:30
Rullar ur, äter något medan teamet plockar ihop tältet och packar bussen.
Hemfärd ca 18:00
Hemma i Imgenbroich ca 23:00

Om ni vill se världscupen live i morgon ska ni gå in på Freecaster och klicka där det står Offenburg World Cup. Tänk på att jag kör i landslagsdressen, alltså med svenska flaggan som motiv på cykeltröjan. I övrigt vit hjälm och svarta cykelbyxor med oranga flames på sidorna.

1 kommentar:

  1. lång uppvärmning, kör inte slut på dig innan start bara. Ska hejja på dig!

    SvaraRadera