söndag 28 november 2010

Spinledaruttagning

Nu har jag varit och blivit bedömd för mina egenskaper i att leda ett spinpass på Friskis och Svettis i Jönköping. Hoppas verkligen jag blir godkänd då det verkar vara ett roligt gäng som håller till på Smedjegatan!
Var inte alls så nervös inför själva ledartestet, men sedan när vi skulle göra ett takttest så blev jag förvirrad några gånger. Knepet var att stampa takten med foten, då löste det sig lite enklare.

Efter uttagningen så blev det shopping på stan då det är skyltsöndag idag. Köpte finskor och ett par jeans. Köpte även älgkorv och en obehagligt dyr parfym, men den är min favorit, så den är värd sina pengar. Tänker inte avslöja vilken det är, för man vill ju vara unik. :p

Trodde det skulle gå åt skogen idag med träningen, men spinledaruttagningen måste ju räknas. Lite i alla fall.

onsdag 24 november 2010

Brist på riktigt månsken

Då får man hålla tillgodo med Moonshine, senaste singeln från Hardcore Superstar. Lite åt det hårdare hållet, men med skön feeling.



Ikväll? Spinning!

tisdag 23 november 2010

Snöstormslöpning

Idag stod det distanslöpning på schemat. Så trots snöstorm och motvind begav jag mig ut med sikte på Barnarp. Förresten, med all respekt åt alla löpare, men det är ändå en hel del mycket mera mysigt att springa i skitväder än att cykla.
Sprang A6-Eurostop-Råslätt-Barnarp-Skinnersdal-Jära-Ekhagen och hem. Blev 21 km denna gången också. 1 h 39 min gav ett snitt på 4:43 min/km.
Trodde efter ca 4 km att jag nog knappt skulle ta mig runt, men faktum var att jag hade kunnat fortsätta när jag väl kom hem. Dock var inte huvudet inställt på det så jag valde den varma sköna duschen istället.

Nu ska jag äta ett ton pasta med en fiskröra av hälleflundra som jag gjort. Får absolut bli en vanlijcola till det hela. Sedan badminton!

Här ser ni min runda idag. Ganska tråkig början, men åh så fint när man väl svänger av på Rogbergavägen. Vinterlandskap is da shit.

måndag 22 november 2010

Föräldrarna vet bäst

Jag erkänner att jag nog inte vet allt. Än. Men ens föräldrar verkar veta allt i alla fall.
De sa till mig att inte träna alltför hårt och lyssna på kroppen när jag var cyklist. Tveksamt att jag gjorde det. Fick ju typ lägga av bland annat för en överträning.
Häromsistens sa farsan till mig att byta till vinterdäck på bilen så att jag inte står där när snön faller. Har Anders bytt till vinterdäck? Ligger snön vit på marken? Skit.

Men jag blir nog vuxen nån gång jag med, då ska jag fan byta till vinterdäcken i tid.


Från Öster Cykel Crossen. Ja, det var kallt. Första varven hade jag ingen känsel i fingrarna, så fick växla med hela handen. Det ordnade dock upp sig tills bromsarna valde att lägga av. Men jag klagar inte, mitt val, och det var kul! Foto: Magnus Danielsson.

Gäller att se så oberörd ut som möjligt innan start, då har man redan skaffat sig ett mentalt övertag. Dock övergick det till ett fysiskt undertag efter startskottet gått. Foto: Eskil Laago

söndag 21 november 2010

Osnabb

Jag var inte alls snabb på cykel crossen igår. Kom nog typ sist men hade kul i alla fall! Trevligt arrangemang med en kul bana som jag helst av allt hade kört mountainbike på. Även att jag glänste med mina långsamma ben så fick jag vara med i Sveriges Radio.

Idag har jag vilat mig ännu mer ur form men snart ska jag på det igen med strukturerad träning. Har faktiskt haft ett träningsschema att följa denna vecka, så satsar på att planera upp det hela kommande vecka också. Då vet jag att träningen blir av.

onsdag 17 november 2010

Skogsrunda

Ledig idag, så efter att ändå ha varit på jobbet 1 h så begav jag mig ut för en liten löptur. Sprang upp till Öxnehaga och tog ett varv på milen, i bara farten blev det även ett varv på 5 km-slingan. Totalt 21 km om man räknar dit och hem också. Tiden 1h 41 min ger 4:49 min/km. Kan säga att jag var riktigt krispig när jag kom hem igen. Men ack sån skön känsla när man började få upp blodsockret igen.

Ikväll 70 min intensiv-spinning. Frågan är hur intensiv den blir med mina surben. Kommer nog somna hos frisören som jag ska vara hos lite innan.


Ramlade över en bild från den gamla goda tiden. Signaturen C-dale på happymtb som tagit den under Vista Mountain 2009. En tävling jag alltid kommer minnas. Oslagbar känsla i sista målbacken. Körde faktiskt på min farsas cykel där. Självklart vita skoöverdrag trots lerbeströdd bana.

tisdag 16 november 2010

En halv tårta senare


Nu får ja typ springa till Arboga för att kompensera.

söndag 14 november 2010

Kolfiber dominerar

Scotts nya Scale-kolfiberram är det grymmaste jag testat! Galet lätt, svarar på minsta vink och all kraft går rakt ner i bakhjulet!


Jag och Ekman sladdade lite på Strömsberg där jag hade närkontakt med en lerpöl efter lite okontrollerbart sladdande. Men ingen fara. Däremot senare när jag missbedömde en spärr på en cykelbana så slog jag runt och ägnade några minuter åt att förbanna gatukontoret.

Mötte upp Marcus i stadsparken och sladdade ett par varv på cx-banan där. Kan ju säga att jag hellre haft min mountainbike än en vinglig och tunn cx-hoj.


Skaplig utsikt från CX-banan i alla fall. Kommer bli full smärta nästa lördag! Ni kommer väl och tittar?

Marcus, till höger i bild, guidade oss runt cx-banan. Dagen till ära hade han en cykel som nog i alla fall var från 2009...

Sedan hem och till stan för att lyfta skrot med Tobbe på gymmet. Vi körde biceps och bröst så jag räknar inte med att kunna hålla i styret i morgon på spinningen. Som visserligen är redan 6:45, så ramlar jag av kan det bero på andra saker också...

fredag 12 november 2010

Small comeback

Jag anmälde mig precis till Öster Cykel Crossen nästa helg i Jönköping. Självklart i elitklassen. Shit vad pisk jag kommer få, men det är bra, då inser jag att jag är kass och måste ta tag i min träning igen.

Sladdas ska det också göras, och skenas, och badmintonas. Så jag i alla fall håller mig i någorlunda shape. Men först fredags-städning-inklusive-matlagning.

måndag 8 november 2010

Fortsättning

Det är lika roligt varje gång någon kommer fram och säger att de läser min blogg. Då känns det värt att fortsätta skriva även om bloggen för tillfället saknar någon särskild riktning. Träning javisst. Jag måste bara sätta ett mål som jag verkligen kan sträva mot. Eller så måste jag inte det. Kanske räcker det med att berätta om hur jag tränar nu, och vad jag hade tänkt göra i framtiden. Inom prestationsområdet alltså.

Jag ska innan jag dör...
...Åka Vikingarännet.
...Åka Vasaloppet.
...Springa ett maraton (minst).
...Genomföra en Iron Man på Hawaii.

Detta var mål i stigande svårighetsgrad. Självklart blir det en massa andra dumheter på vägen, men nu vet ni lite vart jag är påväg.

söndag 7 november 2010

Lättroad

Krävdes inte mycket för att roa mig idag. En cykel, lite stigar och ett überglatt gäng. Tillsätt bara solsken och sprättben så är dagen gjord.

Ett ganska stort gäng cyklister begav sig vid 10 i morse ut mot Hovslätt, Norrahammar, Taberg och Månsarp innan vi vände hem igen. Min pulsklocka stannade på 3 h 25 min och benen var då ganska kokta men huvudet var på topp!

Gänget samlat i en solig backe efter att ha tacklat en slipprig men ack så kul utförskörning. Min flong nya Scott visade sig vara helt underbar i terrängen. Ramen är så lätt så lätt, men ändå svarar den direkt på kommando och spurtar iväg uppför alla tänkbara backar.

Peter Gustavsson från Värnamo CK gästspelade hos Jönköpings cykelmaffia idag och visar här tekniken nedför branta och leriga backar.


Johan Håmås, kaffemogul, men även begeistrad titancykelåkare som stolt visar upp sin måttbeställda fullblods titanhoj.

Resten av dagen har gått i ett huj. Upp till IKHP där det var avslutning för cykelsektionen. Jag höll i en liten vinterträningsföreläsning så ungarna vet hur de enklast ska bli snabbast.

I morgon börjar jag jobba 8 och eftersom jag på något sätt lyckats ha min cykel på jobbet måste jag köra en jobb-löpar-pendling i svinottan. Men sömn är överskattat i alla fall har jag hört.

fredag 5 november 2010

Mycket kärlek


Nu ska jag se på film hos husägaren Mike. Grabbhäng.

torsdag 4 november 2010

Skämmes

På mig själv. Dåligt med uppdateringar. Men har varit gaaaanska mycket annat den senaste tiden. Ska snart fixa iordning bloggen lite, med länkar och annat bös så att den blir mera 2011.

Tränar gör jag fortfarande. Gym i morse och sedan finlunch med Tobbe. Köpte mig även en ny varm tröja på Jeansshoppen. Sedan fika på La Gott, som jag egentligen inte hade tid med. Men men, livskvalité får man aldrig pruta på.

Resten av dagen har jag suttit med en föreläsning jag ska hålla i samt tittat igenom lite vad mina träningsadepter har för sig. De tränar. Hårt. En av dem hade kört så hårt att det svartnade för ögonen. Bra inställning där. Känner igen mig alldeles för mycket dock, blir bara sugen på att göra så själv när jag hör sånt.

Nu snart ska jag iväg på en cykelbytarkväll uppe vid Hallbystugan och efter det badminton!

onsdag 3 november 2010

Hemma hos Tobbe


Bad guy med gitarr