söndag 31 oktober 2010

Inte död

Men upptagen.
Blir lite väl mycket ibland med jobb och när man ska försöka träna ordentligt. Bloggandet har hamnat på efterkälken, men ska ge er en bild av livet sen sist.

Först och främst träningen,

Måndag: Vila
Tisdag: FM, 40 min, Gym på friskis, ben och mage, rygg. EM, 2 h badminton.
Onsdag: 1 h Badminton
Torsdag: 17 min, Löpning
Fredag: FM, 15 min, Löpning, EM, 1 h badminton.
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Fortfarande inga mängder, men oh så kul! Ska satsa på löpning, spinning och badminton nästa vecka. Börjar med att skena till jobbet tror jag.

I övrigt har det som sagt varit en del på jobbet, min nya cykel har dykt upp så har skruvat lite med den.
Igår var det ett hejdundrande Halloweenparty, lyckligtvis var jag inte den enda som dissat att klä ut mig. Blev en och annan lättöl under kvällen vilket gjorde att dagen idag var lite trögstartad, men vintertid och Couplings gjorde det hela mycket lättare.



Couplings är typ som Vänner fast en brittisk variant. Ovanligt kul och jag gillar även ledmotivet till serien.



Perhaps perhaps perhaps.

Nu dags att göra lite nytta i form av träningsplanering för mina duktiga adepter.

Skön söndagkväll på er!

onsdag 27 oktober 2010

Omtag

Helt spontant så bestämde Tobbe och jag att det skulle bli badminton idag igen. Ringde Racketcentrum och fick en tid på kvällen. Två kompisar till hängde på och så blev det dubbelspel andra kvällen i rad. Man minns ganska fort hur man ska finta, men sen att finterna inte sitter där alla gånger är en annan sak...

Nu gör det typ ont i hela högra sidan av kroppen efter att jag smashat armen ur led två dagar i rad.
Men men, det kan det vara värt.



Dags att somna till den coolaste låten just nu.

Träningstisdag

Började dagen med ett pass på Friskis. Körde mina gamla benövningar och kunde konstatera att jag ganska lätt kunde köra på förra årets belastning gällande vikter. Dock körde jag inte ett lika långt pass utan kortade ner det lite samt la in lite överkropp också.

Ner till jobbet, morgonfikade och startade dagen med en bra känsla i kroppen. Den känslan nådde nya höjder på lunchen när det visar sig att min nya cykel har kommit! Yeah baby, yeah! Den är så snygg, lätt och vit att det tåras i ögonen.

Efter jobbet stannade jag kvar och monterade ihop hojen. Men sedan fick jag lämna den ensam då jag för första gången på väääldigt länge skulle lira badminton. Var hur kul som helst, men tekniken satt inte riktigt där den skulle och därmed fick de andra höra en hel del svordomar...

Nu ska jag till min cykel igen! ...Jobbet menar jag förstås.

tisdag 26 oktober 2010

Första provturen


Går som en dröm.

Äntligen!


Scott Scale 20

Morgongym och vinterskidning

Nu ska jag iväg till gymmet innan jobbet drar igång för dagen. Lyfta lite vikter och öva på min skidåkarkropp typ. På tal om skidåkning så har jag bokat en vecka i franska alperna i januari! Jag och min bror m.fl. ska iväg och åka svarta pister, dricka after-ski och fatta noll av vad fransmännen säger. Val Thorens är stället dit vi ska, 200 liftar i tre dalar. Wiiihooo! Jag har inte åkt utför på ca 10 år. Kommer bli mäktigt utskrattad de första åken.

Val Thorens (uttalas typ Wall Tåår:aaanz). Då ska vinterns nyhet på skidfronten, rocker, testas!

Men nu mot gymmet!

söndag 24 oktober 2010

Morning after dark

Asbra lördagkväll! Tack till Tobbe och Britta som fixade en hejdundrande för/inflyttningsfest! Som var så kul att vi missade Alcazar som spelade på Sliver. Vi hade köpt biljetter men kom dit aningen för sent för att få höra några toner. Personligen var det ingen tragisk förlust då de inte ligger på mina spellistor direkt.

Blev sent och kom nog inte i säng förrän 3 vilket gjorde att det blev sovmorgon till 10 ungefär. Inget sladdarväder direkt så passade på att laga lunch till Micke, Jessica och söta Mollie som var här. Efter det direkt iväg för att handla, hem igen, på med löparkläderna, trots halv bakfylla, som i och för sig försvann efter löparturen. Sprang till Tobbe och Britta där jag lämnat bilen dagen innan. Tjötade lite med dem innan jag hoppade in i bilen och spurtade upp till IKHP-stugan där det var styrelsemöte. En hel del nya saker är på gång som kommer att göra 2011 till ett spännande år.

I morgon jobb och antagligen ingen träning. Får se om jag orkar innan jobbet. Nuförstskajagsova!

lördag 23 oktober 2010

Utgång

Ikväll blir det lite fest faktiskt, efter mycket turer hit och dit. Men först lite seriös rapportering om min nystartade träning.

Tisdag: 29 min löpning, lite fart/kortdistanspass, kändes bra
Onsdag: 70 min spinning intensiv, kändes ok men inte mer
Torsdag (FM): 26 min löpning, kortdistans, var tungt (EM): 60 min styrka på gym, triceps och rygg, kändes bra
Fredag: Vila
Lördag (FM): 14 min jobblöpning, (EM): 17 min frånjobbetlöpning

Om man räknar ihop tiden så blir det skrattretande lite (Obs, jag jämför med mitt tidigare liv), men jag är igång med kontinuerlig träning igen i alla fall, vilket känns bra!

Måste bara försöka få ett ordentlig mål med träningen, jag har svårt att bara träna för träningens skull. Har ju offentligt gått ut med att jag ska köra skate-vasan, så får helt enkelt anmäla mig dit.

I morgon verkar det kunna bli ett höstsladdarpass. Men vi får se, nån form av aktivitet måste jag få ihop då en ledig dag inte kan slösas bort.

fredag 22 oktober 2010

Katt


Fikat hemma hos denna filur och hans förvaltare Anna och Johan.

torsdag 21 oktober 2010

Vakna upp!



Har själv vaknat upp och redan hunnit med ett löparpass i kylan. Ikväll blir det träning på gymmet för överkroppen. Kan vara bra att ha muskler där också inför skidsäsongen.

onsdag 20 oktober 2010

Nu ni!

Nu har jag börjat min vinterträning igen. Prickade in det regnigaste regnet på mitt första löppass. Men vad gör väl det när man får slita ont och plåga kroppen. Sprang 7,4 km på 29:30 (3:59 min/km) och kände mig ganska nöjd med flåset och orken efter lite väl mycket vila den sista tiden.

Ny provkollektion från Craft. Tror jag är ensam i Sverige om att springa i denna dress. Galet snygg enligt mig, men å andra sidan skulle jag aldrig träna i något som jag inte gillar.

Idag blir det spinning hade jag tänkt mig. 70 min intensivpass. På Friskis. Väl mött där!

tisdag 19 oktober 2010

5 min senare...



Oh my god


En kopp kaffe och en hel tårta? Ja tack.

måndag 18 oktober 2010

Dags igen

Nu så. Oktober är över. I alla fall mentalt. Nu är det dags att dra igång träningen igen. I morgon blir det löpning i nya Craft-stället. Fick testa en modell från provkollektionen. Ska fota den på passet i morgon men först sova säng så jag är pigg, pigg, pigg på passet!

söndag 17 oktober 2010

Motion igen

Idag på solskenspasset fick jag och far sällskap av Stefan "Izor" Carlsson. Den enda Izor hittills inte lyckats köra ifrån på ett distanspass är hans egen skugga.


Vi började med att köra ut vid Rödsle plantskola, mot Hörtingerum, men svängde aldrig ut på gamla E66:an utan valde att ta mot VO-milen där vi fick lite skogskörning på fina klipphällar. Sedan körde vi hela Burma-svängen.

För er som inte cyklat i Västervik så sammanfattar jag det hela med att det blev en hel del grusvägar. Mycket fina dessutom.
Mmmmmountainbike. Vissa stunder saknar jag verkligen den tokhårda träningen, andra stunder, vid typ ösregn, är jag glad att få sitta i soffan med en måbrafilm som sällskap.

Godmorgon


Min utsikt från sovrummet hos föräldrarna i Västervik. Misstänker att det snart bjuds på frukost samt melodikrysset.

lördag 16 oktober 2010

Tränings- och shoppardag

Åkte vid åttatiden i morse från ett isigt Jönköping till ett soligt Västervik. När jag kom fram stekte mor lite blodpudding åt mig och sedan var det dags för cykeltur med farsgubben.

Grusvägarna och skogen omkring badade i sol och höstens alla färger. Cyklingen var en ren njutning.
Efter en skarp kurva höll vi på att köra över en hel skock höns. De personifierade begreppet frigående.
Tuppen ville helst inte vara med på någon bild alls men då vi hotat lite med att kasta ägg på honom så ställde han motvilligt upp.
Jag hade även köpt rullskidor till farsan som han direkt efter cyklingen testade. Något vingligt men han såg i alla fall ruskigt snabb ut, vilket vi ju vet är huvudsaken.
Efter allt detta motionerande åkte jag med mor till stan för att köpa en skjorta. Det visade sig vara det enda jag inte hittade. Kom hem med 3 t-shirts, 2 tröjor, 1 skärp och 1 par kallingar. Men inte en skjorta så långt ögat nådde.
Ikväll ska min bror och hans tjej laga mat åt hela familjen. Bland annat utlovas hasselbackspotatis. Mumma!

fredag 15 oktober 2010

Mot ost

Nu strax ska jag iväg på inflyttningsfest hos Dead Sexy White Shark Mike. Sedan i morgon tidigt som aldrig förr ska jag åka till Västervik där det blir lugnt häng med mina föräldrar. Självklart ska det sladdas i terrängen.
Tyvärr hann inte min nya Scott dyka upp så det blir Tribal-sladd. En cykel som förövrigt blev utsedd till Sveriges fulaste 2009 av storbloggaren Henrik Öijer. Tack tack.

Ha en wünderbar fredagkväll!

torsdag 14 oktober 2010

Proffsintervju


De mest intresserade journalisterna jag mött. Läs JP så förstår ni.

onsdag 13 oktober 2010

Utbildning

Nu kan jag allt om längd- och alpinskidor. Jag kan allt om längd- och alpinpjäxor. Jag kan allt om stavar, dock bara till längdskidor, av någon anledning blev det ingen info om alpinstavar. Men de som är krokiga ska man bara ha om man kör fort och är byggd som Anja Pärson, annars raka. Så måste det vara.

Jag har även fått en inblick i det senaste inom alpinskidåkningen; rockers. En ny sorts skida som enligt vissa kommer att revolutionerna standarden. Andra säger att det bara är en fluga. Personligen tror jag nog det kommer att slå, dock inte riktigt lika mycket som carvingskidan.

Hur vet jag då allt detta? Jo, jag har varit på utbildning hela dagen och dessutom fått en specialdesignad mössa av Kask, Kaj och Sverre. Endast för deltagare i utbildingen, så det finns bara ca 150 st mössor i hela världen.

Motivet är såklart skidinspirerat och föreställer en skidåkare som springer efter en kabinlift.

söndag 10 oktober 2010

Sladdarsöndag

Egentligen var jag för sjuk för att cykla idag. Men Micke och Magnus lovade lugn och fin skogscykling så jag vek mig och konstaterade att min träningskaraktär är starkare än min vanliga. Dock blev det inte alls så lugnt. När vi väl kommit in på stigarna, glömt att vi var 28, 29 respektive 34 år så gasade vi på en del och hade kungligt kul.
Höstcykling är så ini hela Hälsingland fint! Mer höstfärger åt folket!
Vi cyklade ut mot Hovslätt där vi letade rätt på en del nya stigar. Passerade Hassafallen i hög hastighet där ett gäng mullebarn gapade stort åt vara hjulkonster. Vidare mot Varkullen, fast vi pallade inte att cykla upp, utan vi tog istället en slingrig höghastighetsstig ner mot samhället. Upp igen och hittade en annan nerfart där jag fick plocka fram lite världscups-skills för att klara en trappa ner mot vägen.

Sen hem via hembygdsgården i Hovslätt och över Bårarp. Damn så fint att få sprätta lite bland löven!

Utsikt från Rosenlundsbankarna en lite molnig höstdag. Som gjort för tvåhjulsåkning.

lördag 9 oktober 2010

Exklusiv lunch


Sprang ifrån matlådan idag. Gick därför in till delikatessbutiken som ligger granne med jobbet. Galet din lunch komponerades ihop åt mig. Lördagslunchlyx.

Klart

Nu har jag beställt min nya cykel. En Scott Scale 20 2011. Den ska dyka upp i nästa vecka, då blir det att rejsa hela helgen!

Igår var jag hos prylbloggaren Jonas och åt en massa tårta då han fyllde 25 år. Han hade överträffat sig själv genom att till och med ha bakat sina egna tårtbottnar. Respekt.

Jonas har alltid heta cyklar stående hos sig, men jag saknade allt en mountainbike i din samling Jonas. Har hört att Scott gör fina (och extremt lätta) cyklar...

fredag 8 oktober 2010

SM igen

Nya rykten, som nog är ganska säkra, säger att Hallby inte kommer köra SM i MTB 2011. De ville ha lite mera tid på sig, vilket jag personligen inte tror att de behöver. De har vid flera tillfällen bevisat vilken suverän organisation de har, SM 2011 till Hallby!

Vad jag mer fått reda på är att Göteborg ska ha SM 2012. Vet inte vilken klubb eller var, hoppas bara inte det blir på samma bana som 2002, Kviberg. Lite väl mycket löpning med cykeln där för min smak.

torsdag 7 oktober 2010

MTB SM 2011?

Inget är klart än, men ett rykte säger att IF Hallby planerar att arrangera de Svenska Mästerskapen 2011. Om detta är fallet ska det tränas på deras bana tills jag kan varenda pilleknark på den.

Hallby kommer kunna ha en av de mest publikvänliga banorna i SM-historien. Hoppas den blir klar under hösten så man kan spendera många timmar där ute.

onsdag 6 oktober 2010

Så var det gjort

Mr CLT upplyste mig om att man nu kunde ansöka om att bli ledare på Friskis, snabb som en iller letade jag upp ansökningsformuläret och har nu officiellt anmält mitt intresse att bli spinledare!
Räkna med att ni, om jag klarar uttagningen, kommer få lida en hel del på mina pass. Men på ett skönt sätt förstås!

tisdag 5 oktober 2010

Oktoberrutiner

Cyklistränderna är svåra att få bort, både de på benen och de mentala. I oktober vilar alla cyklister, man slappnar av och tar det lugnt. Efter en hel tävlingssäsong när man varit fokuserad varje träning och tävling så är det därför lätt att bli sjuk när man helt stänger av sitt fokus. Samma sak börjar hända i år, även att jag inte längre kan klassa mig som tävlingscyklist, blir jag ändå förkyld när oktober är igång...



För trösta mig med att jag nog ska köpa denna cykel... (Vet att jag redan visat den, men den kan allt få komma i repris)

söndag 3 oktober 2010

Supersöndag

Shit asså, denna helg har sprungit iväg galet fort. Igår Vista Mountain och Vistafesten. Idag typ ett av säsongens roligaste MTB-pass med Dead Sexy White Shark Mike.
Vi utforskade skogarna omkring Banarp och där finns det godbitar. Suveränt fina och snabba utförskörningar där bromsskivorna glöder när man når botten, überbranta uppförsbackar där lungorna glöder när man når toppen samt sköna naturliga hopp där man liksom svävar en bit ovanför marken. Hur kul som helst och jag förstår lätt att jag varit tävlingscyklist i 16 år!

Grattis till Norge då de tog guld på linjeloppet i landsvägs-VM genom Thor Hushovd. Seiern aer vår! Eller nåt sånt...

Ska nu börja satsa lite mera seriöst med träningen, den har legat lågt ett tag då mitt huvud har varit fullt med annat. Men nu ska jag äntligen få lite kvalitetstid!

lördag 2 oktober 2010

Vista Mountain

Idag avgjordes den 21:a upplagan av Vista Mountain. En helkul dag med många hedervärda prestationer. I Herr Elitklassen segrade Micke Carlsson, Jönköpings CK. Hans andra seger i Vista, den första tog han 2001.

Hinner bara med en kort uppdatering, så länkar bara till resten av resultatlistan.

Prispallen för Herr Eliten.