onsdag 30 juni 2010

Omberg


Helt galet tokfint på Omberg idag. 3 h blev det på berget. Nu bjuder familjen Arnekvist på lasagne!

Mot Ödeshög


Mollie har inte helt greppat det här med glasögon än, men hon ser ut att gilla dem i alla fall.

måndag 28 juni 2010

Svajigt

Dagen började kanoners med soligt och varmt redan vid 7 på morgonen. Hojade in till jobbet med Micke och startade igång dagen på Team Sportia. Otroligt mycket att göra där nu när cykelsäsongen verkligen är igång.

Jobbade fram till 18 då jag tog mig hemåt. Humöret var verkligen på topp hela vägen hem och höll sig så tills jag upptäckte min bil... Den stod och hällde ur sig all bensin rakt ner på marken. Skitbil.
Orkade inte ta tag i det utan åkte och tränade landsväg med Micke och Magnus istället. Körde en varvbana uppe runt A6. Ena varvet hade vi 41,5 km/h i snitt på och då är det mycket kurvor och rondeller att kasta sig in i. Hysterisk rolig träning som gjorde mig på bra humör igen.

Väl hemma ringde jag räddningstjänsten så att de kunde sanera under min bil lite...

Och nu borde jag gått och lagt mig för länge sen då jag ska upp 7 i morgon för ytterligare en dag på Team Sportia.

Förövrigt kan jag säga att jag försökte slanga bensin från bilen ner i en reservdunk. Det kommer jag aaaaaaaldrig försöka mig på igen. Fick helt enkelt en bensin-kallsup. Inte helt angenämt. Sitter och rapar bensinångor nu. Möjligen det äckligaste jag varit med om. Så bäst att inte tända några levande ljus ikväll.

söndag 27 juni 2010

Stämning


Utsikt från mina föräldrars balkong sent på kvällen. Igår kväll. För nu är jag i Jönköping igen.

Hörtingerum

I Hörtingerum, som är klassisk Västervikisk mountainbiketerräng, kör man backträning. Jag var där idag med min farsa och spurtade runt 6 varv i hettan. Nästan obligatoriskt att träna där när man är på besök hos föräldrarna.
Hade skapliga varvtider men tyckte jag körde för långsamt näst sista varvet så fick tugga taggtråd sista varvet för att förbättra tiden. Slog till med bästa varvtiden då. Än finns det lite kräm i benen.

Åker tillbaka till Jönköping ikväll efter att ha packat bilen full med cyklar och en kista som min mormor haft och som nog gör sig väldigt bra i min lägenhet. Funderar också på en ny soffa. Antagligen är den lite för stor för min lägenhet, men jag tänker ju å andra sidan inte bo där alltför länge till.

Nu ropar Tyskland - England-matchen på mig! Bis morgen!

lördag 26 juni 2010

Idyll #2


Ute i skärgården med föräldrarna och min bror. Hälften av mina ben behöver verkligen sol.

Idyll


När man är ute och cyklar i Västervik kan man helt plötsligt befinna sig vid ett fiskeläge. Här är jag ute vid Händelöp.

fredag 25 juni 2010

Ostkustens pärla

I år ska midsommar firas i Västervik med mina föräldrar. Lugnt och städat. Dock blir det en kall Bitburger på kvällen. Finöl.

Har haft lite ont i halsen i veckan så inte kunnat träna de sista dagarna utan istället jobbat heltid på Team Sportia. Kul arbete och eftersom Majk The Bajk även jobbar där går tiden fort.

Har hört att Kents senaste platta En Plats I Solen redan kommit ut till de som förbeställt den. I en låt körar de tillsammans med Lars Winnerbäck. Kan det bli annat än bra?

I morgon blir det absolut en båttur i Tjusts skärgård. Dock skippar jag nog att bada då vattentemperaturen fortfarande är för låg för min frusna kropp...

Glad midsommar på er och glöm inte de 7 blommorna under kudden i natt. Sweet dreams!

onsdag 23 juni 2010

Andra bullar


Fika hemma hos Magnus och Jenny, där Jenny har överträffat sig själv och bakat dinkelbullar. Mumma!

tisdag 22 juni 2010

Full rulle på stranden


Goda vänner, god kebabrulle och solen i ögonen. Världsklass.

Jag tänker på dig...

Ni trodde väl inte att jag skulle missa att lägga upp en ny singel från Kent? Enjoy!Kent - Gamla Ullevi

måndag 21 juni 2010

Surintervaller

Bra väder, bra motivation, snygg och snabb cykel, fina vägar och urusla ben. Tack för den. Trodde jag skulle vara snabb idag på intervallerna, men ack så fel jag hade. Plågade mig dock igenom de tänkta intervallerna och körde till och med en extra bara för att jävlas tillbaka på mina trötta ben.

Dock hjälpte Magnus till att höja mitt humör med en lunch nere vid hamnkanalen. Jobbade sen några timmar på Team Sportia och nu ska jag snart ut på ett rullpass med Magnus och Micke. Livet funkar bra nu så jag orkar inte riktigt bli sur på min usla träning i morse. Jag kan ju i alla fall inte bli långsammare nu...

Så här kul ska det vara att cykla! Blå himmel, varmt väder och brett leende.

söndag 20 juni 2010

30 h nonstop

Från kl 7 på fredagmorgonen till ca 12:30 på lördagen var jag vaken i ett sträck. Jobbade på Vätternrundans depå i Vättersnäs. Kaffe var drycken som höll mig vid liv, men ibland ville man bara lägga sig ner i framstupa sidoläge och somna. Nu var det visserligen inte synd om mig. Jag fick åtminstone vara inomhus och slapp därmed den iskalla vinden och regnskurarna som drabbade alla cyklisterna.

Vi hade hand om reparationer och försäljning av kläder till deltagarna. Vi hade att göra precis hela natten, ibland tokigt mycket, och ibland lite mindre tokigt mycket. Men vårt arbetslag fungerade fint och disciplinen var nästan tyskinspirerad.

Nu på söndagmorgonen börjar jag känna att kroppen är hyfsat återställd och jag gör mig redo för lite lugn cykling i sooooolskenet!

lördag 19 juni 2010

Depå


Just nu i depå Jönköping. En aldrig sinande ström av cyklister i alla kulörer.

fredag 18 juni 2010

Uppskattat slut

Idag hade vi avslutning på mountainbike-skolan med korvgrillning uppe vid IKHP-stugan. Ickescout-Anders hade i början stora problem med att lyckas tända elden överhuvudtaget. Till slut tog det sig men pyromanyrket kan jag glömma.
Många duktiga och blivande storcyklister har kämpat väldigt bra hela veckan! Stor eloge till er!

Vi ledare fick lite presenter som bevis på allas uppskattning. Känns verkligen bra att hela arrangemanget varit till nöje för både lärare och elever.

Resten av dagen och natten kommer spenderas på en Vätternrundan-depå. Cyklar ska mekas, cyklister ska peppas och sömnen ska ignoreras.

torsdag 17 juni 2010

Ljuvlig dag

Alltså, krävs det några ord till dom här bilderna? Helt underbart att vara cyklist en sån här dag.

En utsiktspunkt på John Bauer-leden som ger en hisnande vy över Jönköping med omnejd.

Så här nöjd ser man ut om man cyklat hit och sen får njuta av lite fika. Den blivande storcyklisten på bilden heter Carl Jarnhagen.

onsdag 16 juni 2010

Liftrännan

Många duktiga ungar idag på mtb-skolan. Tycker även jag själv var lite duktig senare på eftermiddagen när jag körde 10 gånger i liftrännan vid IKHP-stugan. Föll ihop av smärta i låren efter sista intervallen. Liftrännan är så brant att man måste ta i max för att ens ta sig upp, ska man dessutom försöka köra fort också gör det helt enkelt ont.

X

10 st liftränne-intervaller avklarade. Benen var faktiskt ganska pigga idag vilket är bra för mitt psyke.

Ann tränade med de andra från IKHP men avslutade med att köra uppför rännan. Ska heller inte glömma Ekman som körde rännan och hejade på mig.

tisdag 15 juni 2010

Skolstart

Har idag som igår varit vid IKHP-stugan för att lära ett gäng glada ungar att trampa skogscykel. Skulle jag kunna tänka mig att arbeta en del med. Får baka in det i min företagsverksamhet längre fram i livet.


Även jag hann få lite träning på eftermiddagen. Passade in den mitt emellan två regnskurar (nästan i alla fall) och körde runt Landsjön och sen upp vid Skärstad Kyrka och tillbaka stora vägen. Benen var väl som förväntat typ. Ingen topphastighet alls, men ett lagom dieseltempo som jag ska försöka sätta turbo på de närmsta veckorna inför SM.

måndag 14 juni 2010

Mycket nytt under solen

Det viktigaste måste vara att Kent släpper ett nytt album 30 juni som heter En Plats I Solen. Wiihoo! Sommarens musikunderhållning är räddad!

Idag har också IK Hakarpspojkarnas mountainbike-skola dragit igång. Vi prickade precis in så vi fick sol och värme innan det obligatoriska regnet startade för dagen.

På lördagen blev det ett landsvägspass med Mike och Magnus till Taberg. Ganska schizofrent väder med solsken som varvades med ösregn. När det kom en skur var det bara att kasta sig under närmsta gran.

Men vi kom till slut upp på Taberg där vi mötte Jenny och Jessica (de tog bilen upp, Jenny är höggravid och Jessica hade med sig Mollie på 10 månader, så de är ursäktade).

Nu sitter jag och hoppas på att det obligatoriska regnet ska sluta blöta ner världen så jag kan träna nån gång.

lördag 12 juni 2010

Mysmusik

The Ark har släppt ny skiva. Jag tipsar om denna finstämda låt.Kanske inte riktigt The Arks stil, men ändock så bra.

fredag 11 juni 2010

Mountainbikeskola!


För er som är lite yngre och sugna på att lära er allt om mountainbike och cykla i skogen med erfarna (nåja) cyklister så tycker jag att ni ska anmäla er till IK Hakarpspojkarnas mountainbikeskola som börjar på måndag kl 10:00 vid IKHP-stugan!

Mer info här!

Grattis Falun

Hörde igår från den vallningsansvarige för Japans längdskidlandslag (Nippon no kurosukantorīchīmu no enzan-ko o hōboku på Japanska...) att Falun fått VM i längdskidor 2015. Inför detta evenemang måste tydligen den klassiska hoppbacken på Lugnet byggas om för att möta de nya internationella kraven. Inte för att hoppbacken används när man åker längdskidor, men VM:et innefattar även nordisk kombination, och där klarar man sig inte utan V-stilen.

torsdag 10 juni 2010

Vätternrundan närmar sig

I hela Jönköping råder nån sorts Vätternruntfeber. Detta år har jag märkt det mer än vanligt, vilket i och för sig kan bero på att jag tidigare år inte varit i Sverige så här tidigt på säsongen.

Även jag är inblandad i Vätternrundan faktiskt. Inte som cyklist, men som mekaniker i depån vid Vättersnäs. Ska skruva cykel hela natten åt de stackare som råkade ut för haveri.

En överdrivet olagom Vätternrundancykel kanske kan vara en Cervélo? Dock är den perfekt om man söker top-of-the-line. Just denna tillhör Stefan "Izor" Carlsson.

Jag själv har också tränat idag faktiskt. Blev en runda på landsvägshojen uppåt Lekeryd och Hakarp. Blev omkörd av en lastbil uppför Ådalsvägen som jag gav mig f-n på att hänga på. Lyckades faktiskt med det men fick ge mig (attans) när den kom ut på 90-vägen mot Lekeryd. Då var min puls i taket och benen ville typ vända och cykla hem igen.

Ikväll blir det nog inte någon överdriven aktivitet. Titta på Friidrottsgalan Diamond Legue från Rom kunde kanske vara något?

onsdag 9 juni 2010

Good times

Jag har en massa bilder på datorn från hela min cykelkarriär. Just nu satt jag och bläddrade igenom mappen med bilderna från 2004 och kom då över denna från Mjölbys cuptävling.

Foxy Flanders inte ens 22 år fyllda. Bleka ben, jag vet, men detta var i mitten av april och jag hade inte varit på träningsläger utomlands innan.

Jag hade toppform i Mjölby och kom trea endast slagen av två landslagsåkare, en från Danmark och den andra från Norge. Benen var bara pigga hela racet och jag kunde pressa allt ur dem.

Det är denna känsla jag saknat på slutet. Hittar jag inte tillbaka är det tyvärr slut på min karriär, dock är jag egentligen alldeles för envis för att ge upp. Jag siktar nu på SM och vill där hitta rätt känsla, kanske inte vara snabbast, men jag ska f-n vara tröttast efter loppet i alla fall!

Riktigt jobb

Efter att ha ätit frukostsurdegsbröd bakat av Johan Håmås är jag redo för en dag på Team Sportia där jag ska jobba nu. Så dåligt väder så jag skippar träningen idag... Nä, inte riktigt, men jag kör i eftermiddag istället.
Dags att stämpla in! Bis die Tage!

tisdag 8 juni 2010

Visfestivalen

Jag upptäckte precis att Visfestivalen i Västervik detta år krockar med MTB SM. Suck. Jag som hade tänkt att gå då bland annat Caj Karlsson ska spela. Men nu tror jag nog det är bäst att fokusera på SM och inte springa på festival, även om just Visfestivalen inte är likhetstecken med tält, leråker, folköl och bajamaja.

Foto: Visfestivalen.se

Däremot såg jag att Kent spelar på Peace & Love den 1 juli. Någon som vill med mig dit? Jag kommer visserligen att sjunga med i alla texterna, men förhoppningsvis spelar de så högt att det inte hörs så mycket av min skönsång...

måndag 7 juni 2010

Mera musiktips

Även denna låt har jag upptäckt när jag tittat på cykelfilmer. Tyvärr kan jag inte skriva nån bakgrundsfakta om gruppen då jag inte känner till något om dem, och en snabbkoll på Wikipedia gav inga träffar. Dock är låten så bra att den inte behöver någon närmare presentation.

söndag 6 juni 2010

Gissa vad? Sladdpass såklart!

Jo absolut, ni läste rätt. Jag har sladdat i skogen idag också. Samma gäng som igår (Magnus och Ann) men idag fick vi sällskap av Majk the Bajk också.
Stigar i Råslätt, Hovslätt och Norrahammar hann vi med innan den obligatoriska piren-glassen.

Sedan blev det lek i Tennisparken med ett par vänner, en filt och en glass. Majk och jag passade även på att spela lite speedminton som är som utomhusvarianten av badminton. Typ.

På kvällen mat på Twin City och en promenad på Vätterstranden. Då hade även Magnus och Jenny anslutit.

Imorgon börjar den riktiga träningen igen så då behöver ni inte läsa om allt annat onödigt jag har för mig hela dagarna. Även att det är allt det onödiga som får mig på gott humör för tillfället.

lördag 5 juni 2010

Lökbesök

I strålande sommarväder begav sig jag, Magnus och Ann iväg utmed Vättern mot Habo på fina slingriga stigar. Magnus hade sprättben och visade i en del backar varför han vunnit MTB SM-guld i tempo.

Eftersom det var ett lek/sladd/livsnjutar-pass hade vi en del kodak-moments som inte fick slösas bort. Sikten var så klar att man tydligt såg Visingsö som ligger ca 30 km ut i Vättern.


Ute i Habo fick vi idéen att åka och våldgästa den gamla storcyklisten Jakob "Löken" Isaksson. Som vanligt flinade Jakob brett när vi kom och var inte sen med att bjuda på kaffe på sin
veranda med utsikt över Vättern.

Cykel, sol, vatten och en kaffe. Ohja. Så här får man tillbaka förlorad motivation.

Eftermiddagen spenderades på Vätterstranden med Therése och Martin i en solstol med en kall vaniljcola i handen.

Imorgon blir det ett liknade pass, kom till Kinnarps Arena vid 9:00 så blir det repris fast åt Tabergshållet.

Sparka igång lördagen

Under tiden i Tyskland kollade Matthias och jag en del på olika cykelfilmer, bl.a. serien New World Disorder. Oftast är det väldigt bra musik till de olika klippen. En låt som fastnat är följande:Så sparka igång helgen med denna grymt sköna låt!

fredag 4 juni 2010

Jönköping i solen

För att få tillbaka motivationen måste man må bra. Idag har jag mått bra.

Började dagen med frukost på balkongen. Packade upp det mesta från resan och stuvade in där det fanns plats. Hojade ner på stan där det blev lunch vid hamnkanalen med Mike och Izor. Tog en verklig låååångfika på La Gott innan det var dags för lite solning i Knektaparken med en kompis.
Hem för att äta och nu sitter jag här och tittar på friidrott, Diamond League från Oslo.

I morgon ska jag sladda med Magnus och kanske Ann, men hon vägrar att svara i telefon så vi får väl se...

torsdag 3 juni 2010

Lämnat Nutellalandet


Nu är jag och Wengelin åter i svenskt luftrum. Vi flyger lågt på E4:an mot Jönköping. Landning beräknas till 22:30.

onsdag 2 juni 2010

Helikopterkrasch

Idag har jag och Matthias varit på en crossbana för att göra en väldigt speciell photo session. Teamchefen hade låtit dekorera en helikopter med Firebike-klistermärken och sedan skulle vi posera eller cykla förbi den medan den svävade en bit från marken.

Det var lite nervöst att glida förbi så nära en flygande helikopter. Men piloten lovade att inte skada oss då han inte ville ha cykeldelar i rotorn.

Vi fick även ta lite lugnare bilder då helikoptern stod säkert på marken.

Nånstans på vägen ballade det hela ur lite. Nån kom på den briljanta idén att vi skulle hoppa på platåhoppet ni ser på bilden, samtidigt som helikoptern hovrade i bakgrunden. En bakgrund som bara var ca 10 m bort. Detta resulterade i att när vi båda hoppade blåste min cykel undan av vinden från rotorbladen och jag landade platt på höften och armbågen. Så hittills i år har jag undvikit olyckor på alla tävlingar och träningar, men båda våra fotograferingar har innehållit magsjuka eller vurpor...

I morgon beger vi oss till Sverige igen. Lite ändrade planer eftersom båda behöver ett mindre break i cyklingen. Jag måste hitta tillbaka så jag känner att det är kul att cykla igen. Men det gör jag säkerligen väl i Jönköping bland mina grymma vänner!

tisdag 1 juni 2010

Tennistisdag

Idag var första gången jag verkligen såg en tennismatch ordentligt. Robin Söderling mot Roger Federer i kvartsfinalen i French Open. Var riktig underhållning och en jämn match. Avbrott för regn och lite gruff med domaren var annat innehåll i duellen. Men efter mer än 2 h stod Robin som vinnare! Härligt! Alltid kul med svenska idrottsframgångar och ska försöka ta mig till av framgången och applicera på min träning.

I morgon ska jag och Matthias göra en väldigt speciell photo shooting. Glöm inte att kolla in här i morgon kväll då jag ska försöka att ladda upp bilderna från dagen.