söndag 28 februari 2010

Cyprus Sunshine Cup #2 Cross country

Eftersom att etapploppsregler gäller fick jag inte starta idag och därmed tog jag ta hand om langning av vatten och sportdryck till några av de svenska cyklisterna.
Väderleksförhållandena var vidriga med +6 och ösregn. Många bröt av att de helt enkelt inte kunde hålla värmen i leran.

Starten har gått och ca 80 cyklister ska skita ner sig i ca 2 h. Emil Lindgren som här ligger först kom tvåa idag. Stark kille.

Passering vid första langningen. Fältet fortfarande ganska samlat med Emil i spets.

Passering vid mål. Wengelin skuggar Olof Jonsson. Varken jag eller min kamera är så snabba att vi hann med att få en bild framifrån. Olof fick senare punktering och bröt. Även Wengelin bröt men på grund av smärta i knät då kylan tog hårt.

Lite resultat:
2: Emil Lindgren, Rabobank Giant
12: Magnus Darvell, Team Kalas
14: Fredrik Edin, Cykloteket Racing Team
18: Lars Bleckur, Cykloteket Racing Team
22: Alexander Blomgvist, Alingsås CK

Resultatlista

lördag 27 februari 2010

Cyprus Sunshine Cup #2 Point-to-point

Finns nog inget sätt att linda in det hela på, bara att erkänna att jag var kass idag. Benen funkade inte och pulsen steg aldrig över 178 i max (jag borde haft en medelpuls på ca 180). Något verkar vara fel i kroppen och jag fick till och med stanna nån gång för att det värkte i benen. Tyvärr inte sån där skön smärta man får när allt flyter på.

Banan var ca 40 km lång med i stort sett 30 km uppför. När jag väl tagit mig till toppen, redan då frusen, insåg jag att det skulle bli kallt och direkt farligt att försöka köra utför. Dagens mest positiva överraskning var att Mattias Nilsson och Ole stod på toppen och frågade mig på dalmål om jag behövde langning. Jag behövde ingen langning, men jag var i stort behov av att få åka med i deras bil ner till mål.

Eftersom att det är ett etapplopp får jag inte starta i morgondagens xc-lopp, men det är nog lika bra då jag inte känner mig helt okey i kroppen.

Våra cyklar innan de fick smaka på cypriotisk lera. Och vår hyrbil, efter att den fått smaka på samma lera.

Tävlingsparkeringen. Samt en kille i en ovanligt ful cykeljacka.

Har fått tag i några resultat nu:
1: Jaroslav Kulhavy, Tjeckien
2: Emil Lindgren, Team Rabobank Giant
26: Fredrik Edin, Cykloteket Racing Team
28: Alexander Blomgvist, Alingsås CK
31: Lars Bleckur, Cykloteket Racing Team
34: Magnus Darvell, Team Kalas (punkterade)
38: Matthias Wengelin, Team Firebike-Drössiger
64: Olof Jonsson, O2 Orbea

Resultat

fredag 26 februari 2010

Cyprus Sunshine Cup #2 Prolog

Vädret kunde varit sämre. Vi kunde haft snö. Men nu fick vi nöja oss med regn och lite plusgrader. Iskallt regn förvisso.

Denna deltävling i Cyprus Sunshine Cup gick uppe bland Macharias Bergen (kanske stavas det så). En prolog på knappa 8 km. Samma bana som söndagens cross country-lopp ska gå på. Därmed ganska kuperat med långa sega uppförsbackar.

Mina ben funkade ganska bra under loppet tycker jag, hade bra tryck uppför. Dock hade jag på vissa ställen lite svårt utför, men jag får skylla mig själv då jag inte kört banan innan och därmed blev varje lerig, brant utförsbacke en överraskning.

Jag kom 35:a av ca 80 st som startade. Ett resultat jag får vara nöjd med då korta prologer inte är min grej riktigt. Resultat.

Enligt min pulsklocka hade jag en medelpuls på 165 slag och maxpuls på 204. Så jag tror något gick fel med mätningen, får kontrollera när jag tittat på pulskurvan.

Övriga Svenskar:
2: Emil Lindgren, Rabobank Giant
16: Fredrik Edin, Cykloteket Racing team
29: Alexander Blomqvist, Alingsås CK
30:e Magnus Darvell, Team Kalas
35: Anders Ljungberg, Team Firebike-Drössiger
43: Mattias Nilsson, Team Kalas
44: Matthias Wengelin, Team Firebike-Drössiger
47: Lars Bleckur, Cykloteket Racing Team
48: Olof Jonsson, O2 Orbea

torsdag 25 februari 2010

Livet som hungrig

Jag kommer att bli mobbad av flera olika mountainbike-team för detta inlägg. Vad är poängen med att foto det man ska äta? Jo för att jag vill fjäska lite för min grymma kostrådgivare Suss Dalsätt.


Måltiden består av ris, broccoli, morötter, brysselkål, nån sallad, köttiga korvar (inte såna där svettiga Dennis hot dogs) samt halloumiost. Mycket gott samt en bra uppladdning inför morgondagens race som bara mäter ca 8 km. Steinhardt und brutale!

Vältajmat

Idag är det vilodag som gäller för mig. Känner att benen behöver lite lugn och ro. Blev en bra dag att vila på då det verkligen ösregnar. Vägarna står under vatten och det blixtrar och dundrar. Undrar om tävlingsbanan rinner bort?

Lite sent kanske men passar på att ge er min puls- och höjdkurva från förra helgens tävling:

I vanliga fall ligger jag högre i medelpuls på en cross country-tävling men eftersom detta var den första för säsongen, den var ovanligt lång, och jag kom inte igång förrän efter 3 varv så fick jag nöja mig med 174 i avg (85% av max) mot i normala fall ca 184 (90 % av max).

Nu kom precis Wengelin och Mattias Nilsson tillbaka från tävlingsbanan. Där var det hagel och ösregn. Tur att det är lika för alla.

Cyprus training camp

We have now been on Cyprus for one week and things are slowly coming together. We now know where to wash our clothes and bikes (sadly not the same place). We have found a good bakery and some good coffee places.

Last weekend it was the first race for the season in Voroklini. A cross country race, category C1. I ended up 23rd among 100 riders after a very slow start. Hope to be a bit quicker this weekend when we are going to do 3 races, the first one only 7,6 km long.

Today it's a rest day, and very well planned, it's raining cats and dogs here and we have thunder as well.

The new bike is very nice to ride and has a good feeling. We're testing them hard here with races and training and I'm going to report more about how it handles further on.

Stay tuned!

onsdag 24 februari 2010

Slitdistans

Detta är en vanlig syn under distanspassen. Speciellt när man blir trött och hänger lite med huvudet. Idag på passet blev jag trött.
Alla i cykelgänget hojade ihop bort mot där helgens tävlingar ska äga rum. Enligt någon skulle det ta en dryg timme att köra dit. 2 h senare var vi där.
Väl där ville några cykla hela banan på 4 väldigt kuperade mil och andra ville bara köra en del. Jag märkte att mina ben inte alls var någe pigga så valde ganska snart att vända hemåt med Tommy.
Efter ett tag träffade vi Mattias och Matthias som verkade ha kört fel. Vi fyra ökade på takten hemåt i det tilltagande regnet. Jag fick slita ont ett tag då mina ben inte hade så mycket kraft kvar i sig. Klämde en karamellchokladkaka och sedan kunde jag vara med i leken igen. Vi körde lagtempo sista biten för att hålla värmen uppe.

Nu har jag fått i mig stora mängder föda och ska snart ner och sparka på Frukostklubben (Kalaspuffarna) och se om de vill fika lite på ströget utmed stranden.

tisdag 23 februari 2010

Backintervaller

Körde idag backintervaller med Cykloteket Racing Team samt Tommy och Stefan. Vi körde på samma plats där den första tävlingen ägde rum, alltså en kulle på ca 200 höjdmeter. På nervägen körde vi även en stig som användes under tävlingen så att vi fick lite teknikträning på det hela.

Gänget innan passet. Banan har inspekterats och adrenalinnivån börjar så smått stiga. Skulle Team CRT rå på den ensamma cyklisten från Team Firebike-Drössiger?

Fredrik med Tommy efter sig. Observera att bilden är arrangerad, jag skulle aldrig stanna mitt i en träning och ta kort.

Vi hittade även ett hopp som vi var tvungna att testa för och se om vi kunde skada oss.

Bleckur ville verkligen skada sig så han släppte styret i luften.
Dock klarade vi oss alla från benbrott och annat så det får allt bli ett pass till i eftermiddag.

PS. Vad det gäller kampen mellan Team CRT och Firebike så kanske ni kan gissa hur det gick? Hehe.

måndag 22 februari 2010

Ny vecka, mera sol

Solen fortsätter att skämma bort oss här på den halvt grekiska ön Cypern. Idag stod det lätt cykling 2 h på schemat för att rulla ur benen efter gårdagens hårda drabbning.
Vi körde västerut från Larnaca i ca 1 h innan vi vek tillbaka och körde en väldigt rolig grusväg utmed havet.

Från vänster: Stefan, Wengelin, moi, Fredrik, Jesper, Darvell, Ole, Tommy och Lars.

Såhär snygg är jag i nya teamkläderna. Enligt Team Kamel borde vi heta Disneyklubben eftersom typsnittet på våra namn på cyklarna nog är stulet från Walt Disney himself.

Team Kalas borde heta Team Stek-i-Solen. Vidare har Mattias ännu inte lärt sig 1-meters regeln gällande hjälmen.

Utsikt från hotellets tak där det även finns en pool.

Har fattat att Sverige är grymma i OS. Dock har jag skamligt nog inte full koll då det inte går att följa så bra härifrån. Men jag hejar på i alla fall.
Wengelin står för maten idag, köttfärssås hotar han med. Jag ska lyxa till det med en cola också tror jag.

söndag 21 februari 2010

Svårstartad

Tävlingspremiären är avklarad och jag är tröttare än tröttast för tillfället. Någon grekisk tok hade fått för sig att vi skulle köra 7 varv på en bana på 6,7 km. Detta gjorde att min tid i mål nästan blev 2 h 30 min. Lite väl lång tävlingstid så här i premiären, men antagligen kommer alla andra lopp kännas korta nu.
Jag bokfördes som 23:e man av ca 100 startande. Resultat
Den finaste skalpen tog jag på sista varvet när jag körde om Fabian Giger som är regerande europamästare i U23-klassen.

Sammanfattningsvis är jag nöjd med dagen. Körde alldeles för sakta i början men när jag väl kom igång hade jag bra fart.

Skylten stämde bra de första varven. Sen hade de kunnat byta ut den då mina ben fick lite mera pangpang i sig.

Bleckur, Darvell, Seglarn (som fyllde 25 igår), och våran langare Tommy.

Snart dags att gå ut och käka på restaurang. Tillräckligt jobbigt att äta mat just nu, därmed inte en chans att det blir någon egen matlagning.


lördag 20 februari 2010

Lugnet före stormen

Idag blev det lite mera träning på tävlingsbanan samt fix o trix med nummerlappar. Grekcyprioterna är lite väl osakliga när det gäller att få fart på kanslipersonalen. Till slut fick vi ut allt (nästan i alla fall) som vi behöver för tävlingen. Vi fick även en "buy 1 get 1 free-kort" på Starbucks dit vi senare under dagen gick för en fika.

Alla cyklister tycker om fika. Darvell beställer samtidigt som han håller koll på var Mattias håller hus (Team Kalas är oskiljaktiga).

På vägen till Starbucks passerade vi ett tält där man kunde åka skridskor på riktig is. Efter att ha slängt en kort blick på det hela vet vi nu varför Grekland inte har med något ishockeylag i OS.

Många par rakade ben på denna bild. Lägret har även skördat sitt första offer då Ole-Christian (höger i bild) skadat sin hand såpass att han inte får cykla mera på ett tag. Surt.

300 meter från hotellet ser det ut så här.

Ska nu göra de sista förberedelserna inför morgondagens tävling (äta mat alltså) och sedan blir det en lugn kväll. Pang pang utlovas imorgon!

Hotellet


Mitt o Matthias sovrum. När jag surfar sitter jag på min säng med laddkabeln hängandes bortåt vänster där jag fulkopplat de konstiga vägguttagen. Jag måste även hänga USB-adaptern för internet ut genom fönstret, annars har jag ingen täckning. Men va tusan, kan jag stå ut med när solen skiner och fåglarna kvittrar.

fredag 19 februari 2010

Rapport från Cypern

Sitter nu på hotell Kition i Larnaca, Cypern. Vi har trådlöst internet här så ni kommer även fortsättningsvis få njuta av mina blogguppdateringar. Själv så njuter jag av vädret här, ca 25 + och sooool! God damn så härligt!

Delar av gänget innan första passet. Från vänster; Ole-Christian, Magnus, Jesper och Mattias Nilsson. De andra i gänget som var med på flygplatsfotot igår har tyvärr inte fått sina cyklar så de spenderade dagen med att handla och ringa arga samtal till Larnacas flygplats.

På väg ut mot tävlingsbanan. Första passet i nya teamkläderna och på nya cykeln. Sammanfattning; känns bra.

Mattias och Stefan på banan. Notera att det är varmt när bilden togs. Typ 25 +.

Denna skylt upptäckte vi utmed tävlingsbanan. Som om det inte räckte med luriga utförsbackar, nu ska man passa sig för förvuxna ödlor också.

Efter passet rullade vi ur och tänkte på hur fint det är att vara cyklist när man slipper snö. Imorgon ska vi musta runt några varv till på tävlingsbanan. Förhoppningsvis undviker vi att bli krokodilföda då med.

torsdag 18 februari 2010

Frankfurt Flughafen


Lars, Fredrik, Tommy o Matthias.

Klar för avfärd

Nu är cykeln nerpackad i samma kartong som den anlände i. Visserligen verkar den ha krympt för helt plötsligt får jag inte ner allting, och den rektangulära formen har mera tytt sig mot en sfär. Men inget att oroa sig för, bagagekillarna brukar ju vara sååå förstående...

Sov inte så mycket i natt men är ändå på topp och börjar jag få tunga ögonlock framåt småtimmarna (framme vid 03:00 ungefär) är det ju bara att ta en kopp java.

Här, på hotell Kition, Larnaca, ska vi bo i tre veckor. Finns tydligen pool på taket och stranden ligger 100 m bort. Sweet.

onsdag 17 februari 2010

Marijuana-Sören


Spinning ikväll, med denna man. Ledare på Friskis & Svettis i Jönköping. Man vilar inte på Sörens pass. Sören vilar inte på sina pass. Sören är en bra spinledare och en hejare på faceplant no hander från höga höjder.
Smeknamnet Marijuana-Sören ådrog han sig för typ 7 år sedan när han i sista spurtlåten sa åt oss att trampa som om vi var i Argentina på väg över gränsen mot Brasilien med ett kilo marijuana på pakethållaren samt med gränspolisen i hälarna...

Barn- och chokladblogg

Imorgon åker jag söderut till Cypern och blir borta 3 veckor, därmed lyxlunch idag med Micke och efter det fika på La Gott där även Magnus dök upp och mumsade i sig choklad och kaffe.
Jättesöta Therése på La Gott gav mig färdkost inför resan så att jag ska behålla lite hull under träningslägret. Mums!
Var även på avskedsfika igår kväll hos Micke och Jessica med Johan och Anna. På bilden Anna med Mollie, som är dotter till Micke och Jessica, Anna och Johan har dottern Ruth (Inte alls krångligt). Vidare är Johan flerfaldig vinnare av Vikingarännet, dock inte i år. Han skyller på Ruth tror jag (men inte så Anna hör).

Slänger in en cykelbild också så ni inte tror att jag tappat fokus efter all choklad och ungar.
Nu måste jag allt ta tag i min packning. Ska ju hinna med ett spinningpass ikväll, onsdag betyder 70 min med Sören!

tisdag 16 februari 2010

Guldvikt

Precis nu har Sverige fått sin andra guldmedalj i detta OS genom Björn Ferry. Helt otroligt bra kört och skjutit! Det inspirerar verkligen så mycket för mig att se svenskar lägga beslag på OS-medaljer, nu kommer jag ta liiite mera på kommande träningar.


På allmän begäran publicerar jag en bild på hur mycket min cykel som jag ska ha på Cypern väger. Observera då att den ram jag ska tävla på under ordinarie säsong kapar ca 400 gram och jag kommer även köra på vanliga RaceKing och byta alla skruvar till titan samt aluminium och därmed kapa än lite mer på vikten.
Är den lätt nog för guld?
Självklart.

Flanders på Flandern

Det är nu nästan helt klart att jag, Magnus och Dave ska åka och se på Flandern Runt under påsklovet. Vi kommer att placera oss i Muur van Geraardsbergen och ropa oss hesa på cyklisterna medans vi släcker törsten med en belgisk öl.
Denna bild från förra årets Paris - Roubaix där vi såg Tom Boonen vinna före Thor Hushovd. Weltklasse!

Hann även med att träna igår. Spinning med Allan. Kul kille som ger allt och har en låt under passet där det sjungs obsceniteter.

Träningssiffror
Längd: 1 h 10 min, varav 20 min upp- och nedvarvning
Medelpuls: 176 (86 % av max)
Maxpuls: 199
Förbrukning: 1436 kcal

In other news... Grattis Kalla till karriärens första OS-guld!

måndag 15 februari 2010

Egen träning går först

När jag bodde i Freiburg 2008 var jag en gång ute och hojade med Calle Friberg, Fabian Wegmann, en teamkollega till Fabian från dåvarande Gerolsteiner och en gubbe som kände Fabian.
Detta var under OS i Peking och just denna dag skulle Stefan Holm hoppa höjdfinal. Så när jag kört 3 h vände jag hemåt och de andra fortsatte 1 h till. Gubben frågade mig var jag skulle och jag sa att jag måste se när en av Sveriges mest kända idrottsmän kämpar om en OS-medalj. Gubben fnyste och sa att den egna träningen allt gick före andras tävlingar, OS eller inte. Antagligen hade han aldrig hört talas om Stefan Holm eller ens grenen höjdhopp.
Till mitt försvar kan jag säga att min planerade träning den dagen bara var 2 h, så jag var klar med råge.
Men med tanke på denna incident har jag idag bokat ett spinningpass just när Charlotte Kalla ska köra 10 km i just OS. Den egna träningen går först. Allt enligt gubben (som säkerligen var landsvägsvärldsmästare eller Giro d'italia vinnare för typ 120 år sedan).

söndag 14 februari 2010

Rumskompis

Avslutar helgen med ett kort på min nya inneboende. Dekalerad med en snygg svensk flagga. Även mitt namn finns med, men det är inte jag som valt Disney-typsnittet...

A weekend in Westbay

This weekend I visited my parents in Västervik. It's way too much snow there for bike riding, but somehow I managed to do 5 h on saturday and 4 h today. I had company both days with Izor which is a friend of mine that also competes in mountainbike.

It's always nice to come home and ride your old training routes, although I hardly remembered them.
It's also nice to let your parents take care of you when you arrive home after a training session, when all you want to do is to lie down and die... Big thanks to you!

Soon I'll be going to Cyprus for some serious training and competition. Hope to be in shape!

Distansdusch

Innan jag glömmer det, en verkligt glad alla hjärtans dag på er alla. Hoppas ni får en mysig dag! Jag skickar med ett låttips som värmer mig kalla dagar. Thåström - Stjärna som är din.

Nu en rapport från mitt sista distanspass i vinterkylan på 4 veckor. Även att det nu råkade vara det sista passet fick jag verkligen tömma mitt mentala konto för att kunna genomföra det. Frös som en hund på slutet så de planerade 4 h blev bara 3 h 48 min. Händerna var lika kalla som kycklingfiléer i frysdisken. Fick be far min att knäppa upp hjälmen.
När jag slängt i mig återhämtningsdryck var det låååång dusch som gällde. Duschade i vatten med samma temperatur som lava ungefär.
Nu har jag ätit het kycklinggryta och börjar återfå vitala kroppsfunktioner såsom syn, rörlighet i fötterna samt reaktionsförmågan.

Dagens siffror från passet.
Längd: 3 h 48 min
Medelpuls: 136 (66 % av max)
Förbrukning: 3390 kcal
Kallt: Ja

Lämnar snart Västervik för denna gång och beger mig mot kära Jönköping igen. Där blir jag till på torsdag då jag flyger mot kära värmen på Cypern.

Tänkte jag skulle förära Henrik Öijer en sketch som Galenskaparna gjort. Ni som följer Öijers blogg vet ju att han haft magsmärtor, nu har jag lösningen åt honom... (och jag är säker på att även Öijer hade haft hjälm på sig hos doktorn)

lördag 13 februari 2010

Lördagsaktiviteter

Dagens distanspass varade i 5 h, jag hade en medelpuls på 133 (65% av max) och jag förbrukade 4329 kcal.
För er som känner till Västervik lite kan jag säga att vi (jag och Izor) körde till Odensvi och vände. Typ.
Galet mycket snö här på ostkusten. Hela dagen idag har det fyllts på vilket gjorde vägarna lite småsliriga att cykla på. Det roligaste är alla man möter som bara skakar på huvudet åt att man ens kommit på tanken att cykla ute idag.

Just nu håller min kära mor på att sy in min vindjacka jag fick av teamet. Jag gillar icke fladdriga kläder. De ska sitta som ormskinn ungefär, då är jag nöjd.

Kvällens mest ansträngande övning blir att äta mumsig mat och se på OS. Nothing more, nothing less.

Lördagens låttips är The Faint - Take me to the hospital, skönt gung med lite hårdare bakgrund. Självklart mycket synthljud.

Vaken i Västervik

Snart dags för distans. Snön vräker ner och läggs till den som redan finns. Jag tror vi skippar äta frukost på uteplatsen idag.

fredag 12 februari 2010

Teamutrustning del 2

Det ringde på dörren imorse. Genom fönstret i trapphuset kunde jag se en UPS-lastbil. Wiihoo! Ni kan ju gissa vad det var för paket som skulle levereras. Rätt! En överfylld kartong med cykel, hjälm, skor, kläder m.m.

Nu är min lägenhet inte optimal för att ta snygga bilder på cyklar. Men det syns ju i alla fall vad det är.
Ett smakprov på teamkläderna. Äntligen vita skor! Dock verkar jag aldrig komma undan svarta strumpor.
Min hjälm. Ingen annans.
X.O bakväxel med short cage. Ser nästan ut som en lvg-växel. Självklart i teamfärgen.
Mycket vajrar blir det när man ska styra 27 växlar, 2 bromsar och en gaffel.
Det är detaljerna som gör helheten.
Nu ska jag klä på mig alla teamkläderna och cykla på cykla runt i lägenheten. Hrm.

Bara vila

Idag är det fredag. Men inte vilken fredag som helst. Det är även min första vilodag på typ 3 veckor.
Gårdagens 2 pass, intervaller och skidåkning, var vääääldigt tunga. Var bra med sällskap på skidpasset av Mike och Johan, annars hade det nog inte ens blivit av.

Intervallpasset skulle innehållit korta intervaller på 500 watts effekt. Men jag kan lova att det aldrig var några 500 watt. Gipsade ben och alldeles för lite go gjorde att jag avbröt efter bara några intervaller.
Men som sagt, idag är det vila på hög nivå som gäller. Åker mot Västervik och föräldrarna under eftermiddagen. Jag ämnar inte tänka på träning fören på lördag morgon då Stefan "Izor" Carlsson ska visa mig varför han är fruktad på långloppens grusvägspartier.

Jag har även ett litet hopp om att hela nya teamutrustningen ska dyka upp idag. Då blir det som julafton igen. Jag ska då även fota alltihop och posta ett inlägg till.

Men tills dess, frukost. Det får nog bli gröt idag då jag precis insåg att jag inte har något bröd hemma.

torsdag 11 februari 2010

Dubbel espresso


Dubbelt så mysigt

Modebloggen

Jag har fått dille på jeans som sitter tajt över hela benen, alltså över vaderna också. Mina två favoriter är Crocker och Cheap Monday. Båda kostade 400 spänn/st vilket gör att det inte är så svårt att motivera köpet. Antagligen har det här med passformen att göra med att jag stora delar av min vakna tid har cykelbyxor på mig. Liknande känsla på något sätt. Men jag skulle aldrig träna i ett par jeans, eller tvärtom, gå på stan i cykelbrallor.

Cheap Monday, ful logga, snygga jeans och ett bra pris (nej, jag är inte sponsrad av dem)

Antagligen skriver jag bara om det här för att hålla tankarna borta från de otroligt hårda intervaller jag ska köra snart...

onsdag 10 februari 2010

Eftersvettning AB

Andra passet idag blev spinning. Spinning har den stora fördelen att jag inte behöver tänka så mycket. Det finns en person där som har betalt för att hitta på övningar och dra ihop passande musik. Bara att trampa för glatta livet.
Körde idag intervaller till musiken, alltså stenhårt under låtarna och vila ca 40 sek mellan. Drog även på en lite hårdare spurt än vanligt på slutet för att vänja benen och kroppen vid lite syra. Är ju faktiskt dags att tävla om en och en halv vecka.

Efter passet dusch, återhämtningsdryck och sedan på cykeln för att hoja hem. Sista biten innan min lägenhet är det en ganska brant och lång backe, och varje gång man tagit sig uppför den är man typ lika svettig som direkt efter träningen. Lönlöst att duscha på Friskis när man ändå behöver göra om hela ritualen hemma igen.

Nu väntar jag på att Mike ska höra av sig angående pizza. Men det verkar han inte göra. Därför måste jag komma på något jag kan laga mat av. Hummer skulle vara gott.

Teamutrustning

Igår kom en avi. Idag hämtade jag en kartong med handskar som teamet ska använda. Vi är i år sponsrade av Hestra och kommer använda deras handskar på träning och tävling. Denna leverans bestod av deras nya windstopper-handske som är ypperlig för en vanlig svensk vinter (möjligen aningen för kall för årets nordpolsvinter). Ska hårdtestas framöver!

tisdag 9 februari 2010

Skidont

Dagens andra pass var på skateskidor uppe vid Hallbystugan med Mike, Magnus och Johan. Som vanligt när vi står på skidor är jag den som får slita mest och ändå hänger jag knappt med när de andra skidfantomerna sätter fart. I en ganska lång och brant backe gav jag allt och fick till och med en liten lucka, men de var ganska kvickt ifatt mig igen. Pulsen var då uppe på 189 och vände. Bra för pumpen helt enkelt. Medelpulsen för hela passet hamnade på 166, och vi körde 15 km på 1 h. Åker så lite skidor att jag inte har koll på om det är bra eller inte. Men hursom är det backigt på Hallbyspåren, då kanske tiden blir lite bättre i alla fall...


Mike visar hur man snyggast spelar gitarr på ett par skidor. Eller så har han bara inte lärt sig hur man bär dem.

Magnus visar hur man ser ut innan själva skidsmärtan i spåren ska börja. Han ordnade mycket smärta idag.

Vidare visar Magnus hur man snabbast oskadliggör en annan skidåkare. Olyckligtvis var det jag och på något sätt fick vi det på bild också.